Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Zadranke treniraju i na Višnjiku

Autor: Šime Ćurko

05.02.2009. 23:00
Zadranke treniraju i na Višnjiku

Foto: Filip BRALA



Košarkašice Zadra od preksinoć su počele trenirati i u pomoćnoj dvorani ŠC Višnjik. Prvi trening imale su od 20 do 22 sata, što će reći da im se termin podudarao s utakmicom Eurokupa Zadar – Benetton. No, muška košarka i njeni termini Zadrankama višu nisu problem jer djelomičnim preseljenjem na Višnjik Zadar je dobio znatno bolje uvjete za rad nakon što je godinama imao termin u Jazinama od 21.30 do 23 sata. Ipak, Zadranke Jazine neće sasvim napustiti jer će u njima i dalje igrati službene utakmice.
– Kombinirat ćemo trening s Višnjikom i Jazinama. Budući da nemamo licenciju za Višnjiku do daljnjega igramo u Jazinama i zbog toga dio treninga ostavili smo za Jazine. Višnjikom smo oduševljeni, nestvarno nam izgleda da djevojke počinju trening u 20 sati i to u toploj dvorani. Oduševljeni smo novim uvjetima, pomalo još ne vjerujemo da je sve to istina – kaže Marija Mazija, trenerica. Zadar se sprema za utakmicu 14. kola A-1 lige protiv Mataš Novog Zagreba. Iako su Zagrepčanke izgubile svih 13 utakmica, iako im je prosjek koševa ne puno veći od 40, Mazija je oprezna.
– Nepredvidljive su zagrebačke ekipe koje se nerijetko pojačaju usred sezone. Imamo informacije da bi Novi Zagreb u Zadar mogao doći znatno pojačan, možda i s pet novih igračica, što će reći da ta ekipa više ne bi imala veze s onom ekipom koja je do sada igrala. Vjerujem da u Novom Zagrebu još nisu digli ruke od A-1 lige i da će sve dok imaju šanse pokušavati pomaknuti se s posljednje pozicije – smatra Mazija. Nakon što su gostovanje u Omišu u prošlom kolu odradile bez Glorije Sikirić, Ine Marin i Eme Meštrović. Za Novi Zagreb situacija je puno bolja, problema s bolešću i ozljedama nema i u subotu (18 sati) u Jazinama protiv Zagrepčanki može očekivati kompletni Zadar.