Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Borik igra derbi začelja

Autor: Andrija Dešpoja

05.02.2010. 23:00
Borik igra derbi začelja

Foto: Filip BRALA



Bodovi iz ove utakmice vrijedit će dvostruko i bilo bi odlično uzeti pobjedu. Imamo se pravo nadati uspjehu unatoč činjenici da nismo pobijedili dva mjeseca, ali poznavajući svoje igrače i promatrajući atmosferu mogu biti optimističan pred odlazak u Kaštela – kaže Plantak


Kako doći do te pobjede koja neumoljivo već pet kola u nizu izmiče iz ruku košarkaša Borik-Puntamike najveće je pitanje pred novi neugodni ispit u 14. kolu A-1 lige. Protivnik je Kaštel galerija kojoj definitivno neće nedostajati motiva da učini sve što je potrebno kako bi došla do dva boda. Svojevrstan derbi začelja u konačnoj križaljci koja će se krojiti na kraju regularnog dijela (nakon 18 kola) donijet će jednoj od ove dvije momčadi krucijalne bodove koji će značiti približavanje luci spasa. Trenutačna forma i veća fluktuacija igrača kod domaćina (došao Šamadan, oporavljeni Poljak i Kragić) upućuju da će se voditi ljuta bitka u kojoj će možda opet odlučivati zadnja lopta u kojima su obje momčadi ove sezone pokazale nesnalažljivost ili se takve stvari mogu pripisati manjku sreće i iskustva. Kaštelani su imali pravu nisku pehova u tim završnicama (minimalni porazi od Dubrave, Trogira i VROS Darde), a ne zaostaju za njima ni Plantakovi puleni koji su dobro iskidali živce svojih navijača u posljednje dvije domaće avanture protiv Trogira i Zaboka. Stoga su i najave trenera Nevena Plantaka pred samu utakmicu dosta rezervirane, jer je svjestan da utakmica može krenuti u bilo kojem smjeru s važnom pretpostavkom kako je domaćin ipak u prednosti.
– Kaštelani igraju slično nama, dosta brzu košarku i vrlo agresivno u obrani. Njihova igra i sastav izgleda dosta drukčije u odnosu na sami početak sezone. Imali su u tom razdoblju dosta problema s ozljedama pa su bili prisiljeni igrati s dosta mladih i neiskusnih igrača što im je uglavnom donosilo poraze. No, angažmanom Ljube Šamadana (bivši član Heliosa i Cedevite) te oporavkom dvojice bitnih njihovih poluga visokog Joška Poljaka i organizatora igre Marka Kragića su definitivno u ulozi favorita pred utakmicu. Njihova najjača snaga, je dovođenjem Šamadana i oporavkom Poljaka, baš ispod koševa gdje njihov trener Predrag Kruščić ima čak petoricu kandidata. Uz ovu dvojicu tu su još Kaliterna, Radić i Tešija što dovoljno govori gdje će im biti težište igre – Plantakov je dojam o snazi Kaštelana koji se neće libiti primijeniti sva moguća sredstva kako bi slavili u ovoj vrlo važnoj, bolje reći egzistencijalnoj utakmici.
 – Bodovi iz ove utakmice vrijedit će dvostruko i bilo bi idealno uzeti pobjedu. Imamo se pravo nadati uspjehu unatoč činjenici da nismo pobijedili dva mjeseca, ali poznavajući svoje igrače i promatrajući atmosferu mogu biti optimističan pred odlazak u Kaštela. Moral nam je na visokoj razini i nadam se da je došlo vrijeme za prekid crne serije.
Jeste li kompletni?
– Konačno smo imali tjedan u kojem smo mogli normalno raditi i trenirati. Svi smo na okupu i stvarno se ne osjeća na treninzima da smo u seriji poraza. Moral je na visini, želja je prisutna kod igrača i samo nam nedostaje malo sreće koja nam je okrenula leđa u posljednje vrijeme da preokrenemo situaciju u našu korist. Moramo unatoč svemu gledati pozitivno unaprijed – zaključio je Plantak.
Raspored 14. kola: Kaštel galerija – Borik-Puntamika (nedjelja, 15), Split – VROS Darda, Šibenik – Svjetlost, Trogir – Dubrovnik, Zabok – Dubrava.


 NEDOSTAJU ISKUSTVO I – SREĆA




Premda mu momčad ima pet poraza u nizu Neven Plantak ne očajava.
– Ponovit ću još jednom da stojim iza ove momčadi koja je sklona oscilacijama što se pokazalo zorno u porazima od Trogira i Zaboka. Imali smo veliku želju, borili se. Ipak nedostajalo nam je sreće i iskustva da bismo barem jednu od te dvije utakmice zaključili u svoju korist. Nadam se da je pehovima došao kraj i da ćemo dokazati da smo sposobni odigrati dobru utakmicu i u konačnici pobijediti.