Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Gasili požar u napuštenoj trokatnici, izvlačili auta iz snijega

05.02.2012. 23:00
Gasili požar u napuštenoj trokatnici, izvlačili auta iz snijega


Nitko nije ozlijeđen u požaru koji je zahvatio unutrašnjost napuštene trokatnice u Obrovcu u prizemlju koje se nalazi kafić. Jučer se iz unutrašnjosti kuće još uvijek dimilo, pa će očevid biti obavljen danas


Ni jučer se još uvijek nije znao uzrok požara koji je u subotu oko 14 sati izbio u napuštenoj i devastiranoj trokatnici na adresi ulice Stjepana Radića na kućnom broju 7 u Obrovcu.
Kako su pojasnili dežurni zadarski policajci iz unutrašnjosti trokatnice u nedjelju se još uvijek dimilo, tako da nisu bili stvoreni uvjeti da se obavi očevid koji će policajci najvjerojatnije obaviti tijekom današnjeg dana.
– Radi se o napuštenoj trokatnici u sklopu koje se nalazi kafić. Prema prvim informacijama vatra je zahvatila sva tri kata i krov – pojasnili su nam u vatrogasnom dežurstvu u subotu, neposredno nakon izbijanja požara. A, na teren su odmah stigli vatrogasci obrovačkog Dobrovoljnog vatrogasnog društva kojima su se s dva vozila pridružili i šestorica kolega, profesionalaca iz Zadra. Požar je ubrzo stavljen pod kontrolu, no unatoč njihovoj brzoj intervenciji, vatra je progutala unutrašnjost stare, napuštene trokatnice kojoj su se urušili drveni podovi. Srećom, nitko nije ozlijeđen. Gorjela je i napuštena kuća u Karinu, a požar su ugasili benkovački vatrogasci. Zapalio se stari krevet.
Inače, zadarski su vatrogasci u subotu, dok je padao najžešći snijeg, imali pune ruke posla, a riječ je o 11 intervencija. Osim zbog ovog požara, na nekoliko lokacija pozvani su u pomoć upravo zbog problema prouzročenih snijegom. Tako su na otoku Pagu članovi tamošnjeg DVD-a otklanjali snijeg koji je stvarao probleme u prometu. Na Vrani je tijekom jutra u snijegu ostao zameten autobus, a izvukli su ga biogradski i pakoštanski vatrogasci. Bilo je potrebno iz snijega izvlačiti i auto koji je ostao blokiran u snijegu u mjestu Nadin. Auto su izvukli benkovački vatrogasci.
Zadarski vatrogasci pak, intervenirali su jer je pao bor na cestu u Jurišićevoj ulici. Morali su ga ispiliti da bi ga uklonili s ceste. Stablo je bilo palo i na auto parkirano u dvorištu Osnovne škole “Smiljevac”. Gorio je i auto na cesti u Posedarju, vatra je ubrzo ugašena, a pretpostavlja se da je do izbijanja požara došlo zbog kvara na elektroinstalacijama.
Biogradski su vatrogasci u subotu predvečer pomogli i u izvlačenju auta koji je zapeo u snijegu u Biogradu.
Sva je sreća da u svim ovim “bijelim radostima” proteklog vikenda, nitko nije ozlijeđen.