Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Suđenje Kožulu za otvaranje lažnih profila nastavlja se krajem ožujka

05.02.2012. 23:00
Suđenje Kožulu za otvaranje lažnih profila nastavlja se krajem ožujka


Nakon što su se zbog poziva raznih pohotnika djevojkama užarili mobiteli, slučaj su prijavile policiji, a po svjedočenju kriminalistkinje koja je prijavu zaprimila, prva joj se obratila S.P., a dan kasnije i njezina prijateljica T.R.


Svjedočenjem kriminalistkinje iz Policijske uprave zadarske jučer je na Općinskom sudu u Zadru nastavljeno suđenje 26-godišnjem Mati Kožulu, zaposleniku Gradske uprave i članu Mladeži HDZ-a zbog zloporabe i neovlaštenog korištenja tuđih osobnih podataka.
Kožul je optužen da je 20. siječnja prošle godine dvjema poznanicama, S.P. i T.R., otvorio profile na društvenim mrežama Facebook i Iskrica te tamo objavio njihove fotografije i brojeve mobitela uz oglas za diskretna intimna druženja i razmjenu partnera. Osim kućne adrese za koje je napisao da je mjesto javnog okupljanja, jednoj od djevojaka naveo je da nije potrebno unaprijed najavljivati dolazak. Nakon što su se zbog poziva raznih pohotnika djevojkama užarili mobiteli, slučaj su prijavile policiji, a po svjedočenju kriminalistkinje koja je prijavu zaprimila, prva joj se obratila S.P., a dan kasnije i njezina prijateljica T.R. 
Nakon njezinog svjedočenja, branitelj optuženog Kožula zatražio je telekomunikacijsko vještačenje kako bi se utvrdilo može li se i na koji način zloupotrijebiti fiksna telefonska linija bez znanja vlasnika što je sutkinja Ana Zrilić i prihvatila.
Suđenje se nastavlja krajem ožujka.