Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ukrajinci su veliki dužnici

05.02.2012. 23:00
Ukrajinci su veliki dužnici


Želimo se Ukrajincima revanširati za nesportsko ponašanje u Azerbajdžanu, otići u Zagreb i zaigrati u polufinalu – kaže Stanković


Hrvatska futsal reprezentacija osvojila je pobjedom nad Češkom prvo mjesto u svojoj skupini na Europskom prvenstvu. Drugo mjesto pripalo je Rumunjskoj. Prve dvije momčadi su se plasirale u četvrtfinale. Protivnik malim “kockastima” večeras u Spaladium Areni (21 sati) bit će Ukrajina. Izabranicima izbornika Stankovića Ukrajinci su veliki dužnici. Naime, prije mjesec i pol dana na kvalifikacijskom turniru za plasman na Svjetsko prvenstvo, koji je bio održan u Azerbajdžanu, Hrvatska je poražena od Ukrajine, a međusobni dvoboj Ukrajine i Azerbajdžana završio je pobjedom od 4:2 za domaćine. Upravo taj rezultat odgovarao je i jednima i drugima, a Hrvatska je ostala bez nastupa na SP-u.
– Bolje da smo dobili u četvrtfinalu Ukrajinu nego Španjolsku, jer furija je najbolja europska reprezentacija u ovom trenutku. Mislim da ako ponovimo igru kakvu smo prezentirali u dvoboju sa Češkom da možemo ostvariti pobjedu i plasirati se u polufinale iako je sam plasman u četvrtfinale veliki uspjeh – kazao je izbornik Stanković koji se prisjetio nedavnih kvalifikacija za SP i čudnog rezultata između Ukrajkine i Azerbejdžana zahvaljujući kojemu su njegovi izabranici ostali bez plasmana na još jedno veliko natjecanje.
– Ukrajinci su nam veliki dužnici zbog ponašanja, igre, poraza, te konačnog rezultata susreta protiv Azerbajdžana na kvalifikacijskom turniru u toj zemlji. Inače, radi se o iskusnoj momčadi koja ima deset podjednako kvalitetnih igrača. Kod njih nema kratkih paseva. Uz podršku navijača, a vjerujem da će vremenski uvjeti dozvoliti da više gledatelja dođe u Spaladium Arenu nego što ih to bilo u srazu sa Češkom, nadam se da možemo doći do pobjede. Želimo se Ukrajincima revanširati za nesportsko ponašanje u Azerbajdžanu i otići u Zagreb i zaigrati u polufinalu – rekao je Stanković.


HRVATSKA – ČEŠKA 5:4




SPLIT – Spaladium Arena. Gledatelja: 6.000. Strijelci: 1:0 Kopecky (9′ – ag.), 2:0 Marinović (23′), 2:1 Belej (24′), 3:1 Despotović (29′), 3:2 Kopecky (35′), 3:3 R. Mareš (37′), 4:3 Novak (37′), 5:3 Marinović (38′), 5:4 Novak (38′ – ag.). Žuti karton: Kopecky (Češka). Crveni karton: Frič (38′).
HRVATSKA: Jukić, Grcić, Novak, Jelovčić, Marinović, Stojkić, Đulvat, Despotović, Laura, Babić, Bajrušović, Suton.
ČEŠKA: Gerčak, R. Mareš, M. Mareš, Rešetar, Seidler, Zdansky, Novotny, Havel, Kopecky, Slama, Janovsky, Belej, Frič.