Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Klizalište privuklo na Poluotok pedeset tisuća ljudi

Autor: Valentina Mlađen

05.02.2013. 23:00
Klizalište privuklo na Poluotok pedeset tisuća ljudi

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Izuzetno smo zadovoljni odazivom građana. Naše procjene su da je klizalištem procirkuliralo oko 50 tisuća ljudi, tu naravno ne govorimo o samim klizačima već posjetiteljima. Klizalište su građani odlično prihvatili, mnogi su uz nas naučili klizati, a mnogi su već znali klizati, što nas je iznenadilo, rekao je voditelj klizališta Martin Grgić


S jučerašnjim danom Zadrani su završili klizanje za ovu zimu. Kašnjenje s otvorenjem zbog izuzetno visokih temperatura u studenom i prosincu nije se reflektiralo i na zatvaranje pa je na klizalištu, kako je najavljeno još pri otvaranju, jučer bio zadnji dan klizanja.
Sve u svemu, iako se brojke još zbrajaju, a posebno financijske, organizatori tvrtka “Velemi” i više su nego zadovoljni te se nadaju kako bi se mogli vratiti i iduće zime.
– Izuzetno smo zadovoljni odazivom građana. Naše procjene su da je klizalištem procirkuliralo oko 50 tisuća ljudi, tu naravno ne govorimo o samim klizačima već posjetiteljima. Klizalište su građani odlično prihvatili, mnogi su uz nas naučili klizati, a mnogi su već znali klizati, što nas je iznenadilo, rekao je voditelj klizališta Martin Grgić, istaknuvši kako se nadaju da će nastaviti suradnju s Gradom Zadrom.
Klizalište u samom srcu grada, na parkiralištu uz crkvu sv. Marije, pokazalo se tako punim pogotkom, barem što se broja posjetitelja tiče, a osobito djece koja su najviše iskoristila zimski ugođaj u gradu mora i sunca.
Cijena jednog termina klizanja od 45 minuta naplaćivana je po cijeni od 20 kuna, dok su klizaljke iznajmljivane za 10 kuna. Također pripremljeni su i popusti za srednjoškolce, škola klizanja za učenike s besplatnim instruktorom i druge akcije. Za neke preskupo, ali očito za velik broj Zadrana prihvatljiva cijena pogotovo s obzirom na to da su, kako kaže Grgić, stizale samo pohvale.
Kako su mnogi svoje prve korake na ledu učinili baš na ovom klizalištu, bilo je tu i nespretnosti, ali i padova, više smiješnih nego bolnih. Grgić ističe kako na sreću ozbiljnijih ozljeda i lomova, barem na ledu, nije bilo. Upravo da se spriječe ozbiljnije ozljede led se redovito čistio, a svim klizačima na raspolaganju su za sva pitanja bili i djelatnici.
Klizalište je ove godine bilo jedan od glavnih aduta akcije “Đir po gradu” koja je, barem u tom segmentu, čini se, uspjela.