Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Još jedan fantastičan uspjeh hrvatskog sporta, ali… što je futsal?

05.02.2014. 23:00


GLUPA VIJEST U TREĆEM DNEVNIKU
U trećem dnevniku HRT-a saznali smo da su hrvatski vozači među najkažnjavanijima na slovenskim cestama, a odmah su tu negdje i Talijani i Austrijanci. Iznenađujuća vijest za ne vjerovati. Ma tko bi to rekao? Sve zemlje koje graniče sa Slovenijom, a onda slijede oni koji da bi došli do mora moraju preći preko Slovenije, tj. Nijemci i Česi. Što se drugo moglo očekivati? Da najviše kazni u Sloveniji plate Japanci, Finci, ili možda Argentinci? Pa pošteni Hrvat poput mene ne može ni prismrditi Europi, a da ne mora voziti po slovenskim cestama, na kojima njihovi prometni policajci čekaju u busiji kao što su Tito i Čaušesku čekali one drogirane i ošamućene međede koje bi još, za svaki slučaj, naciljala i dva tri snajperista. Pa se onda treba čuditi što nas najviše i kažnjavaju.
SREĆA ŠTO FUTSAL NIJE FUDBAL
Hrvatska futsall reprezentacija se plasirala u četvrtinu finala europskog prvenstva u futsallu. Eto, još jednog fantastičnog uspjeha hrvatskog sporta. A što je futsall, nitko pojma nema. Je li to dvoranski nogomet, ne znam, ali ako jest, zašto se onda tako ne zove? Činjenica je da se naši sportski novinari oduševljavaju takvim stvarima, ali isto tako, nisu ni ti naši igrači loši, jer su u četvrt finalu, a to opet znači da se tim sportom bave samo pojedine zemlje, jer bi onda igrale i malo jače ekipe. U svakom slučaju, samo se nadam da se neće netko dosjetiti i organizirati neko europsko prvenstvo u Hrvatskoj, pri čemu bi se izgradilo desetak namjenskih dvorana koje će onda naši praunuci otplaćivati. Odmah se sjetim onog prvenstva u grupnom umjetničkom klizanju gdje je bilo više natjecatelja nego publike. A ovaj naziv “futsall”… Čudo da se netko nije dosjetio da sliči na ono “fudbal”. Govore tako Englezi… ali i Srbi.
ZDRAVO HRANJENJE OBITELJI
Sinoć sam gledao jednu emisiju, a ne mogu se sjetiti na kojem programu. A bila je jako zanimljiva. Taman da uletiš u ekran i nalemaš sve one kretene koji su se tamo nalazili. A o čemu se radilo? Govorili su o zdravoj prehrani i o tome kako troje djece u toj i toj obitelji jede jako nezdravo. Svi su na brzoj hrani jer je vole, majka im to daje jer joj se ne da kuhati i prati suđe, a otac je idiot. Pitaju ga zašto djetetu starom dvije godine daje taj otrov, a on im odgovara: “A što ću, kada me pogleda onim svojim slatkim pogledom.” Možete li misliti da ima tako glupih ljudi. Dijete od dvije godine popije dnevno pet limenki kole, a oni i dalje mrtvi hladni. Normalno da ima “sladak pogled” kada dnevno poždere i poloče pola kile šećera. Dvije “sekice” naravno ne zaostaju za njim, a sve to pod blagoslovom pametnih roditelja. Ajme, što bih im radio da ih se dočepam. Djeca bi mi osam dana u tjednu jela kupus, leću i blitvu, pila bi kamilicu i uvin čaj, a roditeljima… Što bih radio roditeljima? Nešto vrlo zanimljivo, ali zbilja ne bih sada na ovom mjestu išao u detalje. Možete i sami pretpostaviti, ako malo upotrebite maštu. Gazirani sok? Može, ali po glavini, tako da se ne skida čep. Ma jeli bi oni meni varen’ke i pure, a bili bi sretni kada bi i to dobili.
ZAHVALA GLASOVAČIMA
Ako je glasovanje, a ne glasanje, onda su glasovači, a ne glasači. Eto sam u Noći muzeja dobio nagradu za najljepši brk i tako začepio usta svim mojim dragim i bliskim koji su me žestoko kritizirali i govorili mi pogrdne izraze. Ostali ljudi kojima sam simpatičan su me nazivali Mišom, Balibegom, a najčešće Mrletom iz Leta3 (zašto ne Prlja?). Tek su rijetki spominjali Franka Zappu ili Nicka Cavea, ali to sada nije ni važno. Važno je da ja imam najljepši registrirani brk u Zadarskoj županiji (he, he… mo’š misliti da su dolazili stanovnici iz Benkovca, Biograda ili Obrovca glasati za mene) i da sam tako začepio usta zlobnim mi prijateljima i rodbini koji su mi svašta govorili. Zahvaljujem se svima koji su glasali za mene i koji su, poput mene, sve ovo shvatili kao dobru zafrkanciju. A sada vas pozdravljam jer nemam više vremena. Moram ići naoštriti britvu. Imam nekog važnog posla.