Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Humanitarni koncert “Klape i Gradska glazba Zadar s ljubavlju”

06.02.2018. 14:11
Humanitarni koncert “Klape i Gradska glazba Zadar s ljubavlju”


U ponedjeljak s početkom u 20 sati u Arsenalu će se održati humanitarni koncert "Klape i Gradska glazba Zadar s ljubavlju". Prihod s koncerta je, kako su danas najavile voditeljica udruge Put Zadar Igris Smrkinić te volonterka i inicijatorica ovog događaja prof. Snježana Habuš, namijenjen za potrebe bolesnih i onih koji su u potrebi. Njihova imena udruga prikuplja preko Grada Zadra, Caritasa, samostana sv. Frane i prema izravnim pozivima, rekla je Smrkinić.
– Zahvaljujem volonterima, budući da nemamo članstva već se rad bazira na dobroj volji. Hvala i svim klapama koje će biti u Arsenalu u ponedjeljak navečer i darovati nam svoje talente. Nismo isticali cijenu ulaznica, jer je i malo puno – svatko ako može neka odvoji prema svojim mogućnostima, poručila je Smrkinić.
Ovaj koncert postaje svojevrsna tradicija, jer je već lani održano njegovo prvo izdanje. Dobar odaziv i djela koja su proizišla iz njega navela su organizatore da ga ponove ove godine. Odazvalo se 11 klapa – ženske klape Arija iz Starigrad-Paklenice, Kandelora iz Zemunika, Uzorita iz Sukošana, Bersice i Preženca iz zadra, muške klape Koporan iz Poličnika, tri zadarske – Leut, Donat i Kalelarga, te dvije mješovite – Zadar i Maraška.
– Svi izvođači izabrali su po dvije kompozicije po svom izboru, a na kraju koncerta ćemo ih čuti iu zajedničkom izvođenju kao veliki klapski zbor uz pratnju Gradske glazbe. Kako je ova humanitarna večer organizirana s ljubavlju i posvećena ljubavi bez koje nema života, tako nam i pisma, dalmatinska, klapska pjeva kroz glas koji je duboka tajna ljudskog bića. Neka nam ovaj spomenik od pisme i glazbe bude svjetlo u našem hodu prema pomaganju onima kojima je potrebno, rekla je Habuš-Rončević.