Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Natjecanja najboljih zadarskih geografa

05.03.2012. 23:00
Natjecanja najboljih zadarskih geografa


U Osnovnoj školi Krune Krstića i Pomorskoj školi Zadar održana su županijska natjecanja iz geografije za učenike osnovnih i srednjih škole Zadarske županije. Na Županijskom natjecanju iz geografije, koje je održano u Osnovnoj školi Krune Krstića, sudjelovalo je 68 učenika iz 21 osnovne škole u Zadarskoj županiji. Prije samog natjecanja, održan je svečani program u kojemu su nastupili učenici Osnovne škole Krune Krstića. Sudionike natjecanja u ime škole domaćina pozdravio je Ante Bašić i Manuela Magetić Longin, predsjednica Županijskog povjerenstva, koja je pojasnila pravila natjecanja koje traje 60 minuta. Za to vrijeme učenici trebaju riješiti pismeni test.
– Na ovogodišnjim natjecanjima iz geografije sudjelovalo je 558 učenika osnovnih škola u Zadarskoj županiji od kojih je samo njih 68 došlo do županijske razine. Na Županijskom natjecanju, oni će međusobno odmjeriti snage, a rezultati će pokazati tko najviše zna o geografiji, kaže Bašić, dodajući da je samo izvrsnost potrebna za napredak društva.
Na Županijskom natjecanju iz geografije u Pomorskoj školi Zadar, znanje je odmjerilo 56 učenika iz osam srednjih škola u Zadarskoj županiji. Natjecali su se učenici iz gimnazije Juraj Baraković, Franje Petrić, Ivan Pavao II. i Vladimira Nazora, Zadarske privatne gimnazije, Hotelijersko-turističke i ugostiteljske škole, Srednje škole kneza Branimira iz Benkovca i Srednje škole Gračac.
Svetko Perković, ravnatelj Pomorske škole Zadar, otvorio je Županijskog natjecanje iz geografije, podsjećajući da se ovo natjecanje tradicionalno, desetu godinu zaredom održava u zadarskoj Pomorskoj školi. Otvaranju natjecanja nazočila je Marija Barbarić, predsjednica Županijskog povjerenstva i Nina Lončar iz Hrvatskog geografskog društva Zadar.


Rezultati Županijskog natjecanja iz geografije za učenike srednjih škola:
Prvi razredi
1 . Matej Radović iz Gimnazije Jurja Baraković
Katarina Vulić iz Gimnazije Franje Petrića
2. Paško Majcenović iz Gimnazije Franje Petrića
3. Josip Tolić iz Gimnazije Franje Petrića
Drugi razredi
1. Josip Đerđa iz Gimnazije Franje Petrića
2. Matej Miočić iz Gimnazije Franje Petrića
Juraj Pantalon iz Gimnazije Jurja Barakovića
3. Filip Buturić iz Gimnazije Franje Petrića
Treći razredi
1. Ivan Meštrović iz Gimnazije Ivana Pavla II.
2. Karlo Plazina iz Gimnazije Jurja Barakovića
Mate Knežević iz Gimnazije Jurja Barakovića
3. Bruno Brzić iz Gimnazije Jurja Barakovića
Četvrti razredi
1. Tomislav Mračić iz Gimnazije Jurja Barakovića
2. Matej Pijaca iz Gimnazije Jurja Barakovića
Luka Lučić iz Gimnazije Vladmira Nazora
3. Stipe Baraba iz Gimnazije Franje Petrića