Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Jezik – to smo mi!

Autor: Valentina Mlađen

05.03.2013. 23:00
Jezik – to smo mi!

Foto: Zvonko KUCELIN



Osnovnoškolce je ugostila Osnovna škola “Stanovi” u Zadru, dok su srednjoškolci snage u poznavanju hrvatskoga jezika okušali u zadarskoj Gimnaziji Jurja Barakovića


Jučer su održana županijska natjecanja iz hrvatskoga jezika za osnovne i srednje škole. Osnovnoškolce je ugostila Osnovna škola “Stanovi” u Zadru, dok su srednjoškolci snage u poznavanju hrvatskoga jezika okušali u zadarskoj Gimnaziji Jurja Barakovića.
Na natjecanju osnovnih škola sudjelovalo je 50 učenika iz 17 osnovnih škola iz čitave županije, a ravnateljica Jurka Šaban svima njima poželjela je uspješno natjecanje i daljnje školovanje.
Među učenicima osmih razreda prvo mjesto sa 90% točno riješenog ispita dijele dvije učenice: Lucija Tudorović iz OŠ “Smiljevac” te Margita Grašo iz OŠ Bartula Kašića iz Zadra. Drugo mjesto zauzela je Tonka Hrboka iz OŠ Šime Budinića Zadar, a treće još jedna učenica, Sara Vidošević, također iz OŠ “Smiljevac”.
Među učenicima sedmih razreda prvo mjesto osvojio je Marko Mičić iz OŠ Bartula Kašića Zadar, drugo Karla Miletić iz OŠ “Stanovi” Zadar te treće Sara Smolić iz OŠ “Sukošan”.
Natjecanju srednjih škola pristupilo je 46 učenika iz osam srednjih škola Zadarske županije, a učenici zadarskih gimnazija pokazali su najbolje poznavanje hrvatskoga jezika.
Među učenicima prvih razreda najbolja je bila učenica Tamara Atelj iz Gimnazije Jurja Barakovića, drugo mjesto osvojila je Nikol Jović iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II., a treće Patricia Joza iz Gimnazije Franje Petrića. Prvo mjesto u kategoriji drugih razreda dijele Marijana Zrilić iz Gimnazije Jurja Barakovića i Katarina Vulić iz Gimnazije Franje Petrića. Na drugom je mjestu po broju bodova Tina Župan iz Srednje škole Obrovac, a na trećem Paola Sturnela iz Gimnazije Vladimira Nazora. Među učenicima trećih razreda najbolji rezultat ostvario je Jure Marđetko iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II., dok drugo mjesto, s istim brojem bodova dijele Silvija Vuković i Lovre Petrić, oboje učenici zadarske Gimnazije Franje Petrića. I treće mjesto dijele dvije učenice Nives Marčina iz Gimnazije Vladimira Nazora i Sandra Dobrić iz Gimnazije Franje Petrića. Što se četvrtaša tiče najbolja je bila Lucija Franin iz Gimnazije Jurja Barakovića, na drugom je mjestu Anđela Čirjak iz Klasične gimnazije Ivana Pavla II., a na trećem Ivana Šanko iz Srednje škole Bartula Kašića Pag.