Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Izgubili i proslavili ostanak

05.03.2017. 23:00
Izgubili i proslavili ostanak


Nakana Zadrana na gostovanju kod vodećeg Šapca u pretposljednjem kolu regionalne A-2 lige bila je izbjeći brzi pad koji se igračima s Višnjik događao nekoliko puta ove sezone. Bile su to utakmice u kojima su protivnici rješavali pitanje pobjednika već nakon prve četvrtine. Ovaj put ta je odluka samo djelomično prolongirana jer se u Šapcu ključnom pokazala druga četvrtina.
U osam minuta domaćini su napravili seriju 5:0, njihov vratar Aleksić povezao je četiri obrane pa je na velikom odmoru bilo jasno da od potencijalnog iznenađenja neće biti ništa. Za razliku od prošlog kola i dvoboja sa Solarisom Vlatko Burić nije bio napadački raspoložen (šut 0-5), što je razumljivo kad zna da je bio pod posebnom “prismotrom” domaćina. Zadrani nisu imali ni odgovor na igru protivnika s igračem više u kojoj su od devet takvih situacija domaćini postigli osam golova.
Ukratko, previše čimbenika da bi se skrojilo željeno iznenađenje. No, daleko od toga da su Zadrani razočarani nakon 11. poraza u sezoni jer za njih je “igrao” Primorac koji je očekivano svladao Solaris pa je i prije zadnjeg kola jasno da igrači Gorana Jovančevića ne mogu biti posljednji u ligi, unatoč tome što se Solaris s njima još može bodovno izjednačiti. Naime, Zadar je bolji u međusobnim dvobojima što će reći da nema briga oko ostanka u ligi. Za prvu sezonu u regionalnoj ligi dovoljno za zaključiti, sjedni – pet!


 ŠABAC – ZADAR 13:8


(2:1, 5:0, 2:4, 4:3)
ŠABAC – Gradski bazen. Gledatelja: 300. Suci: Ragač, Kiš (obojica Srbija).
ŠABAC: Aleksić, Eraković, Marković 1, Petković 2, Budurin 2, Tešić, Car 1, Panajotović 1, Bogičević 1, Tenžera 1, Marin 1 Cvetković 2, Miljević, Ukumanov 1. Trener: Balša Nikolić.
ZADAR 1952: Stanić, Jakupović, Grozdanić, Burić, Čačić, Jovančević 4 (1), Vučković, Stipić 2, Magaš, Zelić, Jurišić, Jurlina, Vrbnjak 2. Trener: Goran Jovančević.
Peterci: Šabac 0(1); Zadar 1952 1(1).
Realizacija igrača više: Šabac 8-9 (89%); Zadar 1952 5-0 (56%).