Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Za Borik-Puntamiku moguć i najgori scenarij

Autor:

05.04.2009. 22:00
Za Borik-Puntamiku moguć i najgori scenarij

Foto: Filip BRALA



Imamo svoje meč-lopte protiv Dubrave i Kvarnera u Jazinama i još uvijek držimo sudbinu u svojim rukama – kaže Neven Plantak


Tri posljednja gostovanja Borik-Puntamike završila su porazom, ali su u sve te  tri utakmice Puntamičani bili u  igri do zadnjih minuta. Žal za  propuštenim prilikama sigurno  je u redovima “zelenih” ostavio  traga, a već u srijedu slijedi novo  gostovanje u Sinju. Kako podignuti momčad nakon tolike  energetske i psihičke potrošnje,  najveće je pitanje koje muči  trenera Nevena Plantaka. Četiri  kola su ostala do kraja, a Puntamičani su u opasnoj zoni i  svaki novi poraz sve više ih  približava najgorem mogućem  scenariju, ispadanju iz A-1 lige.
– U Trogiru smo, kao i u  Dubravi i Rijeci, bili u utakmici  do zadnje minute, kada smo ušli  u faul završnicu i na kraju deset  koševa minusa nije pravi pokazatelj situacije na terenu. Moram priznati da je utakmica bila  napadački jako siromašna, što  dokazuje i mali broj poena na  kraju (63:53). Odigrali smo  odličnu obranu, ali smo zakazali  u napadu i tu leži naš najveći  problem – kazao je Plantak.
Obranom ste uspjeli držati  priključak da bi u zadnju četvrtinu ušli s prednošću od pet  koševa (47:42). Tada niste uspjeli uzeti ponuđeno.
– Taj trenutak je bio prijelomnica utakmice. Da smo uspjeli tada pogoditi neki od otvorenih šutova, sigurno bi pobijedili. I minutu prije kraja  imali smo napad pri rezultatu  54:50 za Trogir, ali smo napravili korake i tada smo morali  ući u faul završnicu. Nismo ni  mogli očekivati nešto više kad  smo imali 35 posto šuta za dvicu  i 20 šuta za tricu. S takvom  nepreciznošću se ne mogu dobiti utakmice. Istaknuo bih na  kraju veliku korektnost svih aktera susreta, od domaćih igrača  preko publike do sudaca. Sami  smo krivi za poraz i preostaje  nam u sljedeća četiri susreta  tražiti vizu za ostanak u Ligi.
U kontekstu borbe za ostanak stanje na ljestvici se nakon  ovog kola dodatno zakompliciralo. Posljednja dva mjesta  drže Dubrava i Kvarner koji su  tako došli samo na pobjedu  zaostatka za Borikom i Zabokom.
– Kako je bilo cijele sezone  tako je i sada. Odlučivat će se  sigurmno u zadnjem kolu, a  mislim da će upravo naš domaći  ogled u zadnjem kolu protiv  Kvarnera biti presudan. Mene  najviše muči ovaj ubitačni ritam  od dvije utakmice tjedno, ali  kako je nama tako je i drugima.  Imamo svoje meč-lopte protiv  Dubrave i Kvarnera u Jazinama  i još uvijek držimo sudbinu u  svojim rukama.
Kako podignuti momčad nakon ovako turbulentnih i vrlo  umarajućih dvoboja, kao što je  bio u Trogiru i Rijeci?
– Trener sam Borik-Puntamike tek 15 dana i moram priznati da smo u tom razdoblju  održali tek dva prava treninga s  punim radnim intenzitetom.  Sve drugo je bilo informativnog  i regenerativnog karaktera.  Došao sam u najnezgodnije vrijeme na mjesto trenera i dokle  god budem bio u toj ulozi tražit  ću od svojih igrača maksimum.  Moram podignuti svoje igrače,  jer su ova dva tijesna poraza u  nizu sigurno na njima ostavila  veliki trag. Nadam se da ćemo  skupiti glave i u Sinju odigrati  dobru utakmicu i, konačno,  profitirati pobjedom.