Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

Zbog krađe struje kažnjene četiri osobe

05.04.2011. 22:00
Zbog krađe struje kažnjene četiri osobe


Četvorica muškaraca sa zadarskog područja jučer su zaradila kaznene prijave zbog krađe struje. Zadarsku “Elektru” oštetili su za ukupan iznos od 84 tisuće kuna
Zbog krađe električne energije zadarska je policija jučer kazneno prijavila četiri osobe sa zadarskog područja koji HEP-u duguju ukupno 84 tisuće kuna.
Spomenuti građani nezakonito su se spojili na sustav za opskrbu električnom energijom, a otkrili su ih i policiji prijavili kontrolori zadarske “Elektre” tijekom redovitih kontrola priključaka i brojila.
– Policijski službenici PP Biograd dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom s biogradskog područja kojeg se sumnjiči da se u travnju prošle godine neovlašteno priključio na sustav opskrbe električnom energijom koju je potom koristio do rujna – izvjestila je policija koja nastalu štetu procjenjuje oko 17 tisuća kuna. Protiv ilegalnog korisnika električne energije policija je podnijela kaznenu prijavu zbog povrede odredbi Zakona o energiji, a zbog istog kaznenog djela policajci Prve policijske postaje u Zadru jučer su prijavili i dvojicu Virana u dobi od 50, 46 i 24 godine. Prvog muškarca policija sumnjiči da je neovlašteno koristeći električnu energiju tijekom godine dana, odnosno od veljače prošle pa do veljače ove godine, Elektri pričinio štetu u iznosu oko 40 tisuća kuna. A za iznos od 27 tisuća kuna prijavljena su dvojica njegovih sumještana. Riječ je o 46-godišnjaku i 24-godišnjaku za koje je utvrđeno da su od srpnja 2009. pa do istog mjeseca 2010. godine, ilegalno se priključivši na sustav električne energije, za spomenuti iznos oštetili “Elektru”. Iz “Elektre” doznajemo da je broj prijavljenih osoba zbog istog kaznenog djela na zadarskom području višestruko veći te da kontrolori tijekom svojih redovitih ophodnji gotovo svakodnevno nailaze na ilegalne korisnike.