Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Plantak smijenjen, novi trener Marko Selin

05.04.2012. 22:00
Plantak smijenjen, novi trener Marko Selin


Unatoč demantijima proteklih dana o mogućnosti smjene na klupi Sonik-Puntamike nakon izrazito lošeg starta u Ligi za ostanak ona se ipak dogodila. Upravni odbor na sastanku u petak je donio odluku da Neven Plantak neće više biti trener, a zamjena mu je pronađena u Marku Selinu, dosadašnjem trenera juniora. Sportski direktor Sonik-Puntamike, Pero Perić, istaknuo je da je smjena više psihološke naravi nego što se u ovom trenutku može napraviti u tehničko-taktičkom smislu.
– Moralo se nekako prodrmati momčad, a u sportu u ovakvim situacijama najbezbolnije je promjenom trenera napraviti pomake u psihološkom smislu. Dogovorom je odlučeno da će se rješenje pronaći unutar kluba te je Marko Selin kao trener naših juniora bio najlogičnije rješenje. On je preuzeo momčad i odradit će prvi trening večeras te će ih voditi u preostalih šest kola u Ligi za ostanak. Nadamo se da će igrači odreagirati na pravi način te već u utorak kad nam u goste stiže Alkar upisati pobjedu i pobjeći sa začelja ljestvice – kazao je Perić.
Neven Plantak je na klupi Sonik-Puntamike proveo tri godine, stigavši umjesto Tihomira Bujanu u identičnoj situaciji u kojoj se našao i sam ove sezone. Tadašnja Borik-Puntamika je kao peta u A-1 ligi završila u Ligi za ostanak te se domaćim porazom od Alkara ušlo u nezavidnu situaciju po pitanju ostanka ligi. Plantak je debi imao kod Dubrave gdje su zeleni izgubili sa pola koša, no do kraja Lige za ostanak uspio je spasiti Puntamičane od ispadanja. U sljedećoj sezoni (2009./10.), također je predvodio Puntamičane u Ligi za ostanak u kojoj na kraju osvojio prvo mjesto, a najveći uspjeh je doživljen u narednoj sezoni, onoj lanjskoj kad je Borik-Puntamika bila uistinu hit u hrvatskoj košarci. Plasman u Ligu za prvaka uz pobjedu nad Cibonom u Jazinama donijelo je ukupno peto mjesto u državi što je najveći uspjeh kluba u povijesti.
– Neven Plantak je u prethodne tri godine napravio veliki posao za naš klub. On je zaslužan za opstanak u sezoni 2008./09., pa i u 2009./10. dok je prošle sezone njegovom zaslugom ovaj mali klub bio peti u državi. Malo je riječi hvale koje mogu izraziti njegov veliki doprinos klubu koji je donio u protekle tri sezone – zaključio je Perić.


 PLANTAK: KOREKTAN RASTANAK


– Rastali smo se maksimalno korektno. S upravom, igračima i svima u klubu ostajem u prijateljskim odnosima i ukoliko itko bude tražio moju pomoć, pomoći ću koliko budem mogao. Trenerski posao je takav. Ljudi iz uprave plaćaju trenere i igrače i njihovo je pravo da nešto mijenjaju, ako smatraju da je to potrebno. Četiri godine sam bio igrač Puntamike, osam godina trener i to je moj klub. Od srca im želim da ostvare zacrtani cilj, ostanak u ligi i navijat ću za njih do kraja sezone.