Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Prahić: Varaždinu sam odgađao suspenziju koliko sam mogao

05.04.2012. 22:00
Prahić: Varaždinu sam odgađao suspenziju koliko sam mogao


Nije riječ o velikom novcu, to je simboličan iznos koji je trebao pokazati imaju li u Varaždinu uopće dobre volje da se ta situacija riješi – kaže Igor Prahić


Iako je od dijela vodstva bivšeg kluba proglašen (su)krivcem za izbacivanje Varaždina iz Prve HNL, Igor Prahić (1987.) mirno je reagirao na prozivke iz grada baroka.
– Naravno da nisam kriv za ono što se Varaždinu dogodilo. Dvije godine tražio sam rješenje za dugovanja koja imaju prema meni, ali u klubu nisam naišao na razumijevanje. Stalno su se od mene tražile odgode mojih potraživanja, odnosno odgode suspenzija koje su bile izrečene prema klubu, i to sam uvijek činio. Nije riječ o velikom novcu, to je simboličan iznos koji je trebao pokazati imaju li u Varaždinu uopće dobre volje da se ta situacija riješi – objašnjava Prahić i dodaje:
– Kao igrač imam obveze prema državi za doprinose koje moramo plaćati. Tražio sam samo manji dio novca ili bilo kakav dogovor s kojim bih riješio ono što sam bio dužan državi. Pred početak sezone pristao sam na mjesec dana odgode za isplatu dugovanja, kasnije sam Varaždinu dopustio da igra utakmice i nakon toga.
Gubitak novca
No, prošle subote došao je konačni – stop. Varaždin za utakmicu protiv Cibalije nije imao potvrdu dogovora s Prahićem i Milanom Pavličićem o odgodi isplate dugovanja pa je suspenzija ostala na snazi. S obzirom da su Varaždinci tada već imali jednu otkazanu utakmicu (Rijeka) klub je izbačen u najniži rang.
– Moj odvjetnik je na kraju na svoju ruku nazvao u klub i rekao im da imaju moj pristanak za odgodu isplate duga. Ja to nisam ni znao jer smo u tom trenutku igrali utakmicu protiv Zagreba. No, odvjetniku su u Varaždinu rekli da Pavličić nije pristao na odgodu tako da je otkazana utakmica s Cibalijom. Prema tome ja sam i u toj situaciji želio svom bivšem klubu izaći u susret.
Konačno, žali li Prahić zbog ovakvog raspleta?
– Naravno da žalim jer Varaždin, odnosno Varteks, je moj klub u kojem sam proveo 15 godina. To je i klub u kojem u kadetima igraju moja dva brata. No, Varaždin su do ove situacije doveli oni koji su posljednjih godina vodili klub, a ne mi igrači, kako se to sad želi prikazati.
Kako su reagirali vaši bivši suigrači?
– Oni znaju da sam ja samo tražio mali dio onoga što sam zaslužio. Zato mi nitko od njih ništa i ne zamjera. Uostalom, sutra će klub i prema nekima od sadašnjih igrača imati dugovanja.
Sva je prilika da se bilo kakva dugovanja više neće moći naplatiti.
– Ne znam je li Varaždin proglasio stečaj, ali ovakvim raspletom ja sam vrlo vjerojatno ostao bez mog pošteno zarađenog novca.
Zadarski dani
A plaću Prahić trenutačno zarađuje u Zadru gdje je došao prošle zime. Prvi dio sezone Prahić je nosio dres Istre.
– Imao sam neke opcije za odlazak u Tursku pa sam raskinuo ugovor s Istrom. No, budući da se to s inozemstvom izjalovilo javio se Zadar i dogovorili smo se do kraja sezone.
Prahić na Stanovima igra u zadnjoj liniji, a po potrebi i na zadnjem veznom.
– Nakon utakmica protiv Lokomotive i Šibenika mislim da smo se dobro posložili u zadnjoj liniji. Trebalo nam je nekoliko zajedničkih utakmica da stvari krenu na bolje. U četiri utakmice primili smo jedan gol i to iz jedanaesterca. Međutim, protiv Zagreba smo bili jako loši.
Sutra na Stanove dolazi Split. Dvoboj je to s kojim Zadar nastavlja borbu za ostanak.
– Imamo nešto teži raspored do kraja sezone, ali imamo i kvalitetu koja nam daje nadu da ćemo ostati u Prvoj ligi. Uostalom, Zadar iz prethodnih godina ima dosta iskustva u ovakvim situacijama i uvijek kad je bilo najteže momčad bi odigrala na pravoj razini.
 


 FRANCUSKO ISKUSTVO




Prahić je iz Varaždina otišao prije više od dvije godine. Godinu i pol dana bio je u francuskoj drugoj ligi, u Sedanu nakon čega je prošlo ljeto došao u Istru 1961.
– U Francuskoj je u početku bilo odlično, ali kasnije su se javili neki problemi. Procijenio sam da je najbolje otići i naći klub u kojem ću moći igrati – kaže Prahić.