Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Grad “Odvodnji” duguje 6 milijuna kuna

Autor: Nives Rogoznica

05.04.2013. 22:00
Grad “Odvodnji” duguje 6 milijuna kuna

Foto: Velimir BRKIĆ



– Ulaganje u iznosu od 1,8 milijuna kuna je malo u gradu gdje 35% područja nema izgrađenu sekundarnu kanalizaciju, a 70% vode se gubi, rekla je vijećnica Omerka Šarić Frantin (SDP) raspravljajući na sjednici Gradskog vijeća o izvješću o izvršenju plana gradnje komunalnih vodnih građevina u 2012.
– Grad je “Odvodnji” dužan šest milijuna kuna. Koliko smo za taj novac mogli investirati, 1,8 milijuna kuna nije dovoljno ni za jedan mjesni odbor. Konstantno slušamo kako Vlada stopira projekte u Zadru, a u izvješću stoji da je Milanovićeva Vlada preuzela na sebe financiranje 90% troškova građenja infrastrukture u odvodnji, a Grad 10%. To je napravila ova nenarodna vlada, a hrvatska gradska vlast duguje “Odvodnji” šest milijuna kuna. Toliko o tome tko štiti interese građana Zadra, dodala je Šarić Frantin na što je gradonačelnik Vrančić ustvrdio kako se “brojke zloupotrebljavaju” jer je samo u odvodnju na Bokanjcu uloženo 40 milijuna kuna.
Vrančić je kazao i kako je Grad Zadar sredstva za izgradnju infrastrukture dobio, ne od Vlade, nego od Hrvatskih voda temeljem projekata prijavljenih na natječaj.