Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Jusup: Htjeli smo pobijediti za dvije minute

Autor: Andrija Dešpoja

05.05.2010. 22:00
Jusup: Htjeli smo pobijediti za dvije minute

Foto: Zvonko KUCELIN



Želimo se prvenstveno osvježiti, pripremiti za tu sljedeću utakmicu sa Zagrebom u nedjelju. Oni su vrlo nezgodni i kvalitetni, no moramo gledati ipak samo sebe i pokušati što spremniji ući u utakmicu – kazao je Danijel Jusup.
Puno teže nego što se očekivalo, Jusupovi izabranici su stigli do 11-te pobjede u domaćoj ligi, jer su s druge strane parketa stajali simpatični Baranjci, vrlo motivirani i cijelo jedno poluvrijeme vrlo neugodan suparnik. Na kraju je sve došlo na svoje mjesto, kvalitetniji kadar Zadrana je presudio, a nakon utakmice obojica stratega su ponudila svoje viđenje utakmice. Za Damira Volodera, trenera VROS Darde nije bilo puno dileme o kakvom se dvoboju Davida i Golijata tu radilo.
– Znali smo gdje dolazimo. Zadar je po mom mišljenju najkvalitetnija momčad u ligi i možemo biti sretni s prvim poluvremenom. Nismo imali dovoljno nage ni širine da odigramo tako i drugi dio. Nama je bitno da smo pružili dobru igru u ovoj lijepoj dvorani i ovo iskustvo će nam puno značiti – kazao je Voloder i prepustio riječ kolegi pobjedniku Danijelu Jusupu.
– Igrali smo protiv dobro posložene momčadi koja ima dobru peticu Krolu, kao i četvorke Gamme i Ridla te solidnu vanjsku liniju. Prva četvrtina je sigurno razdoblje s kojom ne mogu biti zadovoljan. Htjeli smo riješiti sve u dvije minute i to tako ne ide. Nedostajalo nam je strpljenja i to je Darda dobro iskoristila. Ipak smo se uspjeli probuditi u toj drugoj četvrtini, i na kraju mogu biti zadovoljan sa samo 52 primljena poena. Drugi dio utakmice je krenulo onako kako smo trebali i prvo, no najbitnije je da smo uspjeli uzeti dva boda – kazao je svoje dojmove utakmice Jusup i kratko prokomentirao sljedeći vrlo važan ispit u Trnskom protiv Zagreba.
– Želimo se prvenstveno osvježiti, pripremiti za tu sljedeću utakmicu sa Zagrebom u nedjelju. Oni su vrlo nezgodni i kvalitetni, no moramo gledati ipak samo sebe i pokušati što spremniji ući u utakmicu – zaključio je Jusup.


Izjavili su:


PAVLE MARČINKOVIĆ, ZADAR
– Iako smo bili favoriti, ovo nije bila lagana utakmica. Darda je kvalitetna i iskusna momčad. U prvom poluvremenu smo pomalo ishitreno završavali naše napade i nismo se držali dogovora. No, u drugom poluvremenu je sve došlo na svoje. Pobjeda kasnije nije došla u pitanje. Zagreb? Bit će vrlo teško, međutim, pobjeda bi nam puno značila jer bismo njome osigurali prvo mjesto pred doigravanje. Iako su Zagrebovi rezultati nešto slabiji u posljednje vrijeme, oni su iskusna i kvalitetna momčad. Na gostovanju ih nipošto ne smijemo podcijeniti.
VLADIMER BOISA, ZADAR
– Bilo se teško motivirati jer već dugo vremena nismo igrali u ovakvoj atmosferi. Loše smo ušli u utakmicu i u jednom trenutku gubili 13:3. Na kraju smo pobijedili, ali ne smijemo dopustiti da nam se ovakve stvari događaju na domaćem parketu.
M. LORDANIĆ