Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Ne može se ponoviti prva utakmica

05.05.2011. 22:00
Ne može se ponoviti prva utakmica


Na njima je pritisak, ponajviše zbog toga što su im iznimno potrebni bodovi u smislu borbe za što bolje pozicije pred doigravanje. Mi nemamo što drugo nego pristupiti toj utakmici kako jedino možemo i znamo. To znači čvrsto, muški s velikom borbenošću održavati se u živom rezultatu, a onda u nekoj eventualnoj egal završnici možemo i do iznenađenja


Liga za prvaka ekspresnim ritmom je došla do posljednja tri  kola koja će dati odgovore na mnoga  pitanja vezana za konačni plasman.  U kontekstu Borik-Puntamike to sve  vrlo vjerojatno ne igra odlučujuću  ulogu, jer njihove aspiracije po pitanju plasmana ne sežu predaleko,  iako još teoretski mogu i do četvrtog  mjesta koje vodi u doigravanje. Za  takav pothvat trebale bi im sve tri  pobjede, a to bi podrazumijevalo i  pobjedu nad gradskim rivalom Zadrom u subotu. Ako je suditi po  prvom njihovom ogledu prije mjesec  dana Puntamičani će vrlo teško do  bodova. Zadar im je nanio najteži  poraz u cijeloj sezoni i još uvijek se  kod zelenih prisjećaju tih 32 razlike s  Višnjika (77:45). Mladi centar Puntamičana, Marijan Čakarun, misli da  se tako loše izdanje neće i ne može  ponoviti sutra navečer u Jazinama.
– To nam je bio najteži poraz  sezone, bolje reći naše najgore izdanje u kojem nismo pružili ni pet  posto onog što inače pružamo.  Možda je razlog tomu bila prevelika  želja ili nagomilan umor od napornog ritma, ne znam točno. No, sigurno ćemo nastojati iskupiti se sutra za taj poraz i pokušat ćemo  odigrati na tragu naših najboljih izdanja u Ligi za prvaka. Hoće li sve to  biti dovoljno da možda napravimo  iznenađenje treba vidjeti.
Loptica pritiska kao u svakom  vašem međusobnom dvoboju je na  Zadru. Koliko ta činjenica može vama donijeti prednost.
– Na njima je pritisak, ponajviše  zbog toga što su im iznimno potrebni  bodovi u smislu borbe za što bolje  pozicije pred doigravanje. Mi nemamo što drugo nego pristupiti toj  utakmici kako jedino možemo i znamo. To znači čvrsto, muški s velikom  borbenošću održavati se u živom  rezultatu, a onda u nekoj eventualnoj egal završnici možemo i do iznenađenja. Kvaliteta je na strani Zadra. Prvenstveno tu treba istaknuti  Cara, pa Vladovića, Browna i mlađe  igrače poput Marčinkovića, Batura i  Ivanova kojeg jako dobro znamo iz  dana dok nam je bio suigrač.
Protiv Zagreba ste izdržali jedno  poluvrijeme. U nastavku je presudilo iskustvo i kvaliteta Zagrebaša.
– Odlično smo se držali prvo poluvrijeme. Čak i vodili, pa završili sa  šest zaostatka. Međutim, treća četvrtina je bila loša s naše strane, a  Zagrebaši su na krilima Mulaomerovića napravili veliku razliku i kasnije je teško bilo išta napraviti osim  smanjivanja rezultata. Ne može se  tek tako protiv tako moćnih sastava  koji u svojim redovima ima izvanserijske pojedince poput Mulaomerovića, Žorića ili Simona. Prevelika  je to koncentracija kvalitete na jednom mjestu da bi se uspjelo napraviti išta više od donekle časnog  poraza.
Nakon Zadra imate dvije utakmice u kojima su vam šanse za  bodove vrlo izgledne.
– Do kraja je ostalo tri kola i mogu  kazati da smo dosta iscrpljeni ovim  neumoljivim ritmom te skupljamo  posljednje atome snage da završimo  fenomenalnu sezonu s još kojom  pobjedom. Prilika su nam posebno  ove dvije posljednje utakmice protiv  Zaboka u gostima i Alkara u Jazinama. Bilo bi lijepo kada bi zaključili nevjerojatno ugodnu sezonu  s pet ili šest pobjeda u Ligi za prvaka  što nitko od nas nije očekivao. Protivnici su nam po mjeri, već smo ih  ove sezone dobili više puta, Zabok  tri, a Alkar dvaput. Svaka pobjeda  protiv tih klubova koji će nam biti  konkurenti i sljedeće sezone u A-1  ligi je od iznimne važnosti, jer tako  stvaramo jednu tradiciju i imidž kod  tih momčadi, pa bi nam stoga trebalo  biti lakše u budućim sezonama –  zaključio je Čakarun.
 


Dijan 8 poena i 8 skokova u pobjedi nad Cedevitom




Košarkaši Splita priredilo su senzaciju pobijedivši na svojim Gripama dotad  neporaženu Cedevitu 66:60. Splićani su iznenadili s tim uspjehom nakon dva  katastrofalna poraza od Alkara i Borik-Puntamike, a sada su ponovno aktivirali svoje  šanse za proboj do četvrtog mjesta koje vodi u doigravanje. U redovima žutih protiv  Cedevite odličnu partiju je odigrao Zadranin Toni Dijan koji je nakon Sobina bio najbolji  u sastavu Mladena Vuškovića s 8 poena i 8 skokova.
– Odigrali smo iznenađujuće dobro nakon dva jako blijeda izdanja protiv Alkara i  Borik-Puntamike te smo napravili pravi podvig skinuvši Cedevitu. Presudila je tvrda obrana  kojom smo dopustili Cedeviti tek 60 poena, a dobro se zna kako su napadački moćni.  Odigrali smo kolektivno, svi koji su ulazili su dobro reagirali i sada nam ostaje u posljednja  tri kola napraviti sve da se nekako dočepamo tog četvrtog mjesta. Najbitnija nam je  sljedeća utakmica u Zagrebu protiv Cibone i ako ostanemo neporaženi imamo se pravo  nadati doigravanju što bi za nas bio veliki uspjeh.