Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Banović: Kao da smo osvojili šest bodova

Autor: Šime Ćurko

05.05.2013. 22:00
Banović: Kao da smo osvojili šest bodova

Foto: Vedran SITNICA



Igor Banović protiv Cibalije upisao je 100. nastup za Zadar računajući Prvu HNL i Kup. Lijepu obljetnicu zadarski je veznjak proslavio trećim golom ove sezone. Sedmi je to Banovićev gol u četiri sezone u Prvoj HNL.
– Gol bi trebalo upisati Mršiću. On je sve sam napravio, a ja sam samo loptu iz blizine gurnuo u mrežu – ističe Banović, koji je, poput Mršića, svojevremeno karijeru spašavao na travnjacima Treće lige. Ipak, za obojicu je to sada prošlost, a u sadašnjosti uživaju u velikoj pobjedi u Vinkovcima.
– Ovo nisu tri boda, ovo je kao da smo osvojili šest bodova. Vratili smo se nakon Intera koji nas je dotukao. Ne treba se vraćati natrag, ali tek je sada jasno koliko bi nam značilo da smo osvojili barem bod protiv Intera.
Banović nije često u poziciji za zabiti gol, ali protiv Cibalije Milin je osjetio da bi trebalo biti prostora za veznjake. Muić i Banović to su odlično iskoristili.
– Trener nam je dao jasne upute kojih smo se držali i to se na kraju isplatilo. Nije bilo lako braniti se u posljednjih 15 minuta, ali nekako smo izdržali.
Banović zna da i s tri boda iz Vinkovaca posao ni blizu nije završen. Do kraja su još tri kola i lako je moguće da se do posljednjih 90 minuta ništa neće znati. S obzirom na probleme s licencijama možda ni tada neće biti poznato tko će biti u Prvoj HNL sljedeće sezone.
– Mi trebamo biti deveti, a za ostalo kako bude. Na to ne možemo utjecati.
Zadar pod Milinovim vodstvom ponovno igra – nogomet.
– S Milinom nas nije krenuo samo rezultat nego smo i znatno popravili igru. Kako smo izgledali u početku sezone, ovo je sada čudo. A većina igrača je ostala ista.