Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bubnjar: Šest godina otišlo je u dim

Autor: Velimir Brkić

05.05.2013. 22:00
Bubnjar: Šest godina otišlo je u dim

Foto: Velimir BRKIĆ



Umjesto kopanja u potrazi za nepostojećim aferama, trebalo je kopati po općinskim projektima, poručio je Bubnjar


Zbog niskih ljudskih strasti, zavisti i političke zlobe, prije šest godina zaustavljen je projekt stoljeća u Škabrnji – sanacija divljeg odlagališta otpada, gradnja akumulacijskog bazena za sustav navodnjavanja Vlačine i Lemešca te izgradnja športsko-rekreativne zone koja je trebala biti reprezentativan športski centar Dalmacije, kazao je bivši načelnik Nediljko Bubnjar predstavljajući na Vlačini svoju kandidaturu za načelnika. Bubnjaru su podršku ovom prilikom dali zamjenica Kristina Erlić i koalicijski partner Slavko Slave Ivković iz HSP-a dr. Ante Starčevića.
Bubnjarova tvrdnja dolazi nekoliko dana nakon što je Općinski sud oslobodio bivše vodstvo uprave trgovačkog društva Viadukt d.d. Zagreb od optužbi za eksploataciju kamena na Vlačini u vrijeme gradnje brze ceste 2007. godine.
– Ne mogu sakriti sreću i radost zbog završetka afere i insinuacija laži, ali i tugu zbog nepovratno izgubljenih godina, desetaka milijuna kuna ulaganja u Vlačine i Škabrnju, kaže Bubnjar.
– Umjesto četverogodišnjeg kopanja po općinskim papirima kako bi se mene po njihovim strastvenim željama optužilo za nekakvu pronevjeru i nezakoniti rad, trebalo je pametno i racionalno kopati i raditi i u roku završiti dječji vrtić, a sva domaćinstva u Škabrnji i Prkosu priključiti na vodovodnu mrežu, navodi Bubnjar.