Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Uređene okućnice i vrtovi za cvjetanje turizma

Autor: Velimir Brkić

05.05.2013. 22:00
Uređene okućnice i vrtovi za cvjetanje turizma


Pod motom “Tisuću cvjetova za Posedarje” Udruga Posedarje moje, u suradnji s općinskom Turističkom zajednicom i komunalnim poduzećem Bašćica, podijelila je građanima te posadila stotine sadnica raznog cvijeća na cvjetnjacima posedarske rive.
– Cilj ove akcije je zasaditi što više cvijeća tako da ovaj prekrasni kraj bude još ljepši i pun šarenih boja, istaknula je Mirjana Šimurina, nova predsjednica Udruge Posedarje moje, udruge koja je između ostalog tijekom ljeta jedna od organizatora jedinstvene izložbe “Kako su živjeli naši stari” postavljene u crkvici Sv. Marije u parku.
U već tradicionalnoj “Za još lipše Posedarje” dodijeljene su nagrade u četiri kategorije.
– Najljepše uređenu okućnicu ima Ana Čulić, balkon Božica i Zlatko Žunić, a ugostiteljski objekt Tanja i Marin Bolić. Za dugogodišnje sponzorstvo specijalna nagrada ide Ivici i Snježani Brala iz tvrtke za proizvodnju torti i kolača Degusto, istaknula je Šimurina.
A koliko ljubavi prema cvijeću imaju Posedarci, dokazuje i to što je dodjela priznanja izazvala veliko oduševljenje.
– Nagrada me veseli i lijepo je kada se i drugima sviđa kako smo uredili okućnicu, no to radimo zbog sebe jer volimo uređen prostor oko kuće i uživamo u toj ljepoti i bojama cvijeća koje nas okružuju, kazala je dobitnica Ana Čulić.