Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

3 C°

Fantastični Ivan Mikulić usrećio 5000 navijača

05.05.2016. 22:00
Fantastični Ivan Mikulić usrećio 5000 navijača


Fantastičnu utakmicu odigrao je zadarski košarkaš Ivan Mikulić na otvaranju doigravanja prvenstva Gruzije, te je košem u posljednjoj sekundi donio pobjedu svom Kutaisiju protiv Sokhumija 84:83. U vrlo neizvjesnom susretu gosti su zaostatak od četiri poena (78:74), manje od dvije minute prije kraja, pretvorili u vodstvo 78:82, kada je na semaforu ostalo samo 27 sekundi. Međutim, tada je Zaur Pašaev tricom smanjio zaostatak domaćih, a Philipp Miller je na drugoj strani pogodio jedno bacanje za 81:83.
Kutaisiju je ostao posljednji napad, a lopta je u samoj završnici došla u Mikulićeve ruke. On je šutnuo sa sedam metara i od table pogodio za 84:83 i erupciju oduševljenja gotovo 5000 navijača u dvorani. Zadranin je bio i najbolji igrač susreta postigavši 26 koševa (9-12 za dva, 2-4 za tri, 2-3 sl. bac.), uz pet skokova i dvije asistencije za 27 minuta. Njegova je momčad tako došla do vodstva od 1-0 u polufinalnoj seriji doigravanja, koja se igra na tri dobivene utakmice. Druga je na rasporedu već sutra, opet u Kutaisiju, koji je ligaški dio natjecanja završio na prvom mjestu.
– Nevjerojatna utakmica. Proteklih dana sam imao nekih problema s ozljedom pa sam trenirao samo jučer i igrao sa dvije injekcije, ali izdržao sam. Nosila nas je fantastična podrška pune dvorane i zaista je gušt igrati u takvoj atmosferi. Mnogo ljudi nije moglo ni ući u dvoranu, nego je ostalo vani, kao nekad u Jazinama. Drago mi je zbog pobjedničkog koša, osjećaj je sjajan, ali ovo je tek prvi korak. Moramo se odmoriti i pripremiti za sutra, jer nas čeka nova teška utakmica, a naš cilj je osvojiti prvenstvo – poručio je Mikulić.
Dramatičnu završnicu utakmice, Mikulićev pobjednički koš i urnebesnu atmosferu možete pogledati na OVOM LINKU.