Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U pet disciplina natjecalo se 480 djece iz 14 vrtića

05.05.2016. 22:00
U pet disciplina  natjecalo se 480  djece iz 14 vrtića


– Neka djeca razvijaju svoje sportske vještine, sportske talente. Želim svima da sudjelujete u natjecanju u olimpijskom duhu. Za djecu je najvažnije da sudjeluju, a ne da pobijede, rekao je Ivan Šimunić
U organizaciji Športskih zajednica Zadarske županije i Grada Zadra jučer je održano  15. Olimpijski festival dječjih vrtića Hrvatske  na razini Zadarske županije. Na atletskom  igralištu Sportskog centra  Višnjik u Zadru okupila su se djeca iz 14 dječjih vrtića iz Benkovca, Biograda na Moru, Škabrnje, Zadra i Zemunika Donjeg, njih ukupno 480.
Prošlogodišnji pobjednici, ekipa Dječjega vrtića Bubamara, upalila je  olimpijsku vatru, a potom je podignuta olimpijska zastava. Okupljene  je pozdravio Ivan Šimunić, pročelnik za društvene djelatnosti Zadarske  županije, poručivši kako je dobro da djeca razvijaju svoje sportske  vještine,  sportske talente.
– Želim svima da sudjelujete u natjecanju u olimpijskom duhu. Za  djecu je najvažnije da sudjeluju, a ne da pobijede. Želim organizatorima da sljedeće godine budu još uspješniji, istaknuo je Šimunić.
Natjecanja su se održala u  atletici (trčanje na 50 metara, štafeta 4 x  25 metara, bacanje loptice  udalj i skok udalj) i u malom nogometu.  Provedbu natjecanja organiziraju Atletski i Nogometni savez Zadarske  županije. Cilj ovog projekta je  promocija olimpizma, odgajanje djece  putem sporta i poticanje harmoničnog razvoja intelektualnih, psihičkih  i tjelesnih sposobnosti djeteta.
Prema sloganu Olimpijskog festivala „I ja ću biti olimpijac”, na  natjecanju su sudjelovali dječaci i djevojčice iz dječjih vrtića Vruljica, Grigor Vitez, Voštarnica,  Višnjik, Ciciban, Maslačak, Smiljevac I, Smiljevac  II, Bambi i Žuto Pače iz Zadra, potom DV Biograd iz Biograda na Moru,  DV Maruškica iz Škabrnje,  te DV Zvjezdice iz Zemunika Donjeg.