Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zadarska publika dočekala svoju najdražu “skitnicu”

05.05.2017. 22:00
Zadarska publika dočekala svoju najdražu “skitnicu”


Neće biti pretenciozno ako napišemo da je te večeri u najvećem zadarskom multimedijalnom centru vladala i jedna nostalgična atmosfera
Zadarska je publika u petak navečer, nakon duge pauze, napokon dočekala svoju najdražu “skitnicu”. Pred oko 800 ljudi u Ilirijinom Arsenalu koncert je održala hrvatska diva Jasna Zlokić. Nasmijana, duhovita, samoironična i prije svega karizmatična, Zlokić je održala koncert za pamćenje! Večer je otvorila, što je bilo i za očekivati, legendarnom “Skitnicom”, pjesmom koja je odavno postala hrvatski evergreen. Zlokić je u petak u Zadru pokazala da su glas i emocija iz srca jedine dvije stvari koje definiraju odličnu pjevačicu – umjetnicu čiji “rok trajanja” ne ovisi o dubini dekoltea i dužini minice. A onda je redom, jedan za drugim, nastavila nizati hitove: “Ja sam ti jedini drug”, “Dio mog sjećanja”, “Tiho sviraj pjesmu ljubavnu”, kao i brojne druge glazbene uspješnice. Ne želeći zapostaviti ničije želje, pjevačica je prihvaćala i glazbene sugestije.
Neće biti pretenciozno ako napišemo da je te večeri u najvećem zadarskom multimedijalnom centru vladala i jedna nostalgična atmosfera, prije svega za onu nešto stariju publiku koja se vjerojatno prisjećala svih onih lijepih, no nažalost i grubih trenutaka svojih života, dio kojih su bile i još uvijek jesu Jasnine pjesme, njen glas kao “podrška”, kao dašak optimizma koji je neumorno davala i još daje svim svojim slušateljicama i slušateljima.
Spomenuto, samoironična, diva se tijekom koncerta zafrkavala na svoj račun, a nije propustila ovjekovječiti ni susret sa zadarskom publikom popularnim selfijem.
Pauze nije bilo, Jasna je koncert održala takoreći bez predaha, poklonivši publici i dva bisa po njihovim željama, otpjevavši još jednom “Ja sam ti jedini drug” i “Skitnicu”, a zaključivši pjesmom “Dio mog sjećanja”. Simbolično, time je poručila okupljenima da će biti dio njenog sjećanja kao, zasigurno, i ona njihovog.