Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

U Zadru studij lingvistike

Autor: Ante Rogić

05.06.2010. 22:00
U Zadru studij lingvistike

Foto: Zvonko KUCELIN



Sljedeći tjedan, u srijedu 9. lipnja, Odjel za lingvistiku će predstaviti sadržaje i tijek novog jednopredmetnog diplomskog programa lingvistike. Djelatnici Odjela će rado odgovoriti na pitanja prisutnih glede formalnih uvjeta i tijeka studija te ga približiti široj javnosti.
Odjel za lingvistiku je osnovan 2008. godine, a trenutačno je zaposleno troje djelatnika, dr. sc. Damir Ćavar, pročelnik Odjela, dr. sc. Malgorzeta Ćavar i dr. sc. Marijana Kresić. Studij je, dakle, diplomski, traje četiri semestra i sadrži četiri obvezna temeljna kolegija. Studenti dodatno biraju iz velikog broja izbornih kolegija sukladno osobnim interesima i željenom području specijalizacije, uključujući na primjer: teoretsku, empirijsku i računalnu lingvistiku, fonetiku, fonologiju, psiholingvistiku i istraživanje usvajanja stranih jezika.
Preduvjeti za upis na studij su preddiplomski studij (B.A.) iz srodnog područja završen u Republici Hrvatskoj ili u inozemstvu, uključujući sljedeće predmete: sve filologije, informacijske znanosti i knjižničarstvo, psihologiju, sociologiju, računarstvo i mnoge druge te poznavanje engleskog jezika.
Za razredbeni postupak pristupnici prilažu pismeno obrazloženje o motivaciji za izbor studija lingvistike i naročito za izbor područja specijalizacije. Osim toga pristupnici će sudjelovati u individualnom razgovoru s voditeljima katedra Odjela za lingvistiku. Diplomski jednopredmetni program lingvistike upisuje 30 studenata uz punu subvenciju Ministarstva znanosti, obrazovanja i športa.