Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Luka Mitrović na sumještanku nasrnuo drvenim letvama

05.06.2011. 22:00
Luka Mitrović na sumještanku nasrnuo drvenim letvama


Zbog dugogodišnjih neriješenih imovinskih razmirica jučer oko 15.30 sati 67-godišnji Luka Mitrović, brat Ive Jove Mitrovića, koji se od prošlog mjeseca nalazi u zadarskom zatvoru, jer je na smrt pretukao Mladena Divnića, nasrnuo na sumještanku Terezu Mitrović u dvorištu njezine obiteljske kuće u Zelengradu. Žena je srećom tek lakše ozlijeđena i to zato što je uspjela pobjeći pred pobješnjelim Mitrovićem koji je nakon psovki i prijetnji da će ju ubiti, na nju nasrnuo drvenom letvom, a potom i drškom metle.
– Nekako sam mu uspjela uhvatiti dršku metle s kojom me tukao gdje god je stigao, a najviše po glavi te pobjegao. Inače, tko zna kako bi sve završilo – rekla nam je vidno potresena žena koja se s Lukom Mitrovićem, njegovim sinom i bratom već godinama spori oko zemljišta. Zbog tih problema, ali i učestalih prijetnji da će ubiti i nju i supruga, Tereza je u nekoliko navrata zvala policiju, a posljednji put u utorak, prije svega pet dana. Osim policije, zvala je i komunalne redare jer joj je Mitrović velikim metalnim bačvama i daskama prepriječio put do njezina zemljišta, no njega to nije spriječilo da ponovno nasrne na nju.
– Bilo je negdje oko 15.30 kada sam iz kuće krenula prema štali. Htjela sam pustiti krave kada sam začula kako viče. Okrenula sam se, a on je već bio blizu mene s drvenom letvom i odmah me počeo tući. Branila sam se rukama koliko sam mogla, a kada mu je letva pukla dograbio je dršku od metle i ponovno me započeo tući – priča očajna žena koja je potom pozvala policiju u pomoć, a njezin je napadač potom pobjegao.
Policija, napominje žena, čini vrlo malo, gotovo ništa da spriječi Mitrovića koji se inače s njom sukobljavao i ranije, ali i s drugim sumještanima. Svima njima prijeti, otima imovinu, a kada mu žrtve spomenu policiju, kroz smijeh govori da je policija u Obrovcu zajedno sa sudom njegova, potkupljena, priča Tereza.
– Ja želim vjerovati u naše pravosuđe i ostale institucije, a sada imaju priliku svi oni pokazati imaju li njegove priče koje širi tu po Zelengradu osnove ili nemaju – kaže Tereza koja je u najnovijem nasrtaju Luke Mitrovića zaradila ogrebotine po rukama i glavi, modricu na prsima, a lakši udarac dobila je i po leđima. Kaže kako ju je Mitrović optužio za napad kamenjem što je čista laž, a ukoliko bude potrebno to će na sudu i dokazati.
– Oko 15.30 zaprimljena je dojava o verbalnom i fizičkom sukobu između 67-godišnjeg muškarca i 62-godišnje žene na predjelu Duge njive u Zelengradu. Muškarac je nakon niza pogrdnih riječi drvenom daskom nasrnuo na ženu i zadao joj nekoliko udaraca, a ona je njemu uzvratila kamenjem. Protiv oboje je podnijet optužni prijedlog – rekli su nam u dežurstvu OKC-a PU zadarske navodeći još i kako je sukobljenim susjedima izrečena i mjera opreza, odnosno zabrana približavanja i komuniciranja.