Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

“Tija bi te svojom zvat” novi hit klape Puntamika

Autor: Valentina Mlađen

05.06.2013. 22:00
“Tija bi te svojom zvat” novi hit klape Puntamika


Tvorac hitova “Oči boje lavande”, “Pivaj Dalmacijo”, “Ajmo šampioni” i drugih, Denis Maričić Dendo sa svojom Klapom Puntamika ima novi hit koji će obilježiti ovo ljeto. Singl “Tija bi te svojom zvat” nastao je u suradnji s poznatom hrvatskom tekstospisateljicom Sanjom Tafra, autoricom poznatih hitova “Zora bila”, “Još te mogu pristat volit”, “Bagrem bijeli”…
– Sanja mi je poslala tekst za pjesmu za koju sam melodiju na gitari složio za petnaestak minuta. Slično je bilo i s već kultnom pjesmom “Oči boje lavande”. Aranžmane za glasove je napravio Zoran Božić, a i na ostatku produkcije radili su Zadrani. Želio sam da pjesmu rade zadarske snage, pojašnjava Dendo kako je nastao novi hrvatski hit. Aranžman za pjesmu radio je Marin Seko, gitare je odsvirao Renato Babić Renči, a pjesma je snimljena u studiju Rudolfa Dvorskoga i Marka Barančića. Miks je napravio klavijaturist Opće opasnosti Branimir Jovanovac Bani, dok je za spot zaslužan mladi, talentirani zadarski redatelj Erik Lončar.
– Pjesma nosi ljubavnu poruku. Nema kod nas puno plača i slomljenih srca, otkriva Dendo.
Pjesmu je prepoznala i izdavačka kuća Croatia records te ju je odlučila izdati pod svojim imenom. Uz ovaj, u izdanju iste kuće Klapa Puntamika izdat će još dva singla. Jedan od njih bit će duet sa Zoranom Jelenkovićem, dok će druga biti usmjerenija prema mlađim naraštajima te joj je takav i naziv, “Lijepa i divlja”.
Klapa Puntamika neslužbeno je nastala već davne 1988. godine, a u njoj su se okupili afirmirani glazbenici koji su dugi niz godina svirali zajedno. Kroz klapu je do sada prošlo tridesetak članova. U prvoj postavi bili su Pino Maričić, Drago Sikirić, Boris Bulić, Goran Mandić Mandula, Nedjeljko Zrilić Zrika, Goran Svirčić. Sadašnju postavu klape čine Mario Štefanić, Denis Maričić Dendo, Ivica Bačić Bačo, Zoran Božić i Boris Marić.