Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Garden festival – jedna od najtraženijih europskih party propusnica

Autor: Marija Knežević

05.07.2008. 22:00
Garden festival – jedna od najtraženijih europskih party propusnica

Foto: Sebastian GOVORČIN



Pretpostavlja se da se broj gostiju ove godine popeo na čak tri tisuće, a mnogi s “otoka” nisu stigli na otvorenje u petak jer nisu na vrijeme rezervirali avionske karte, a datum festivala se poklopio s prvim “udarnim” vikendom ovog ljeta
Treće izdanje Garden festivala probilo je granice u broju posjetitelja, ali i izvođača. Petrčane su se pokazale idealnim mjestom za ovakvu vrstu događanja, a oni koji su festival i ove godine posjetili dobro znaju po što su došli – sunčane dane, kupanje u čistom moru i dobru glazbu do jutra.
Posjetitelji, većinom Britanci, svoje su karte rezervirali mjesecima unaprijed. Mnogi od njih bili su na festivalu lani i poučeni dobrim iskustvom odlučili doći i ove godine. Rijetki su, pak, posjetili festival prve godine održavanja kada je konačna bilanca iznosila tek petstotinjak posjetitelja i kišu sva tri dana trajanja festivala. Pretpostavlja se da se broj gostiju ove godine popeo na čak tri tisuće, a mnogi s “otoka” nisu stigli na otvorenje u petak jer nisu na vrijeme rezervirali avionske karte, a datum festivala se poklopio s prvim “udarnim” vikendom ovog ljeta.
U prilog popularnosti festivala ide i činjenica da su o njegovu održavanju izvještavali i popularni časopisi kao što su Guardian, Clash Magazine, Knowledge Mag, CN Traveller, DJ Magazine…
Drugog dana festivala atmosferu su do usijanja doveli No Fakin DJs, a party se kao i večer prije održao u diskoteci Barbarellas. U tom svojevrsnom “afteru” festivala ove godine održava se Red Bull Music Academy Radio Stage, noćni festivalski party u Barbarella’s discoteque, izvornom disco klubu iz osamdesetih koji je s Garden festivalom doživio preobrazbu u “underground” klub. U subotu su u Barbarellasu nastupili Phil Asher, Daz-I-Kue i hrvatski dvojac Eddy Meets Yannah, dok je Stage u nedjelju zatvorila klupska legenda Dennis Ferrer uz zagrebačke DJ-eve Jogarde i DJ Tom-a.
U tri dana festivala nastupili su izvođači Belleruche, The Bays, Bonobo Live, Crazy P Domu presents Pete Simpson, No Fakin DJs, Trojan Sound System, Mark De Clive-Lowe feat Tawiah + Mystro, Rodion, te DJ-i Adam Regan, El Harvo Mr. Scruff, Andrea Trout Geddes Noah Ball, Beccy Grierson, Greg Wilson, Norman Jay, Basement Boogaloo, Ilija Rudman, Ole Smokey, The Bays, James Holroyd PaulJay Audio/Visual, Ben Terry, Jock Lee, Paul Kaminski, Bobby Beige, Joe 90, Phil Asher, Bonobo, Jogarde, Phil Charnock, Capstone, Karen P, Rainer Trueby, Cetroved Karizma, Rob Luis, Dave Beer, Kelvin Brown, Richard Marsh, Dave McInerney, Kid Bongo Rodion, Dave Jarvis, Lee Fisher, Stuart Patterson, Daz-I-Kue, Leo Belchet, Terry Farler, Deep Fried Funk, Mad Mats, Dennis Ferrer, DJ Tom, Matty J, Todd Terje, Dom Chung, Matt McKillop, Tristan Da Cunha, Domu, Michael Rutten, Eddy Ramich, te Monkey and Buddha.
Uz “kolateralne” nesreće poput nestanka pića ili leda na šanku i “funny money” (piće se plaća isključivo “novčanicama” u koje kune i eure mijenjate u posebnoj blagajni, s tim da je obrnuta razmjena nemoguća – možete ih, ako ne potrošite, tek probati nekome “prodati”), organizaciji se rijetko što može zamjeriti. Možemo se tek zapitati što će biti dogodine kad će festival zacijelo “narasti” – hoće li kapaciteti kojima raspolaže bili dovoljni, hoće li se “podebljati” lista izvođača i što će se promijeniti na jednom od najpopularnijih festivala u ovom dijelu Europe. Sve u svemu – jedva čekamo da saznamo!