Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zebić ustraje na 4-4-2

Autor: Šime Ćurko

05.07.2009. 22:00
Zebić ustraje na 4-4-2


Zadrani danas igraju protiv mađarskom prvoligaša Paksija, a do kraja priprema u Sloveniji predviđene su još dvije utakmice
U nedjelju su nogometaši Zadra na trening utakmici u Moravskim Toplicama protiv slovenskog drugoligaša Beltinci slavili s uvjerljivih 7:1. Iako je riječ o neuobičajeno visokoj pobjedi momčadi sa Stanova, koja više od godinu dana ima problema s realizacijom čak i na prijateljskim utakmicama, Slovenci su ipak nedorastao protivnik nakon kojeg je teško donositi konkretni(ji) stav o vrijednosti momčadi Dalibora Zebića. Svakako da je sedam postignutih golova, od toga tri povratnika Edina Šaranovića, najveći razlog za zadovoljstvo, no problema ima u uigravanju formacije 4-4-2, posebno kad je riječ o četvorici u zadnjoj liniji.
– Pripreme i služe za to da nađemo najidealniji sastav za 4-4-2. Iako smo protiv Beltinaca imali određenih poteškoća nastavljamo s uigravanjem ove formacije. Kako se početak prvenstva bude približavao očekujem da ćemo i u tom dijelu biti sve bolji – kaže Zebić koji je u prvom poluvremenu ispred Ježine posložio Bilavera, Puljića, Šiklića i Jozinovića, a drugih 45 odradili su Maruna, Bećiri, Jonjić i Pletikosić. Zebić je Beltinicima suprostavio dvije potpuno različite zadarske jedanaestorice, a bez nastupa ostali su Marko Rašo, Jakov Surać i vratar Ivan Perinić.
Zadrani danas igraju protiv mađarskom prvoligaša Paksija, a do kraja priprema u Sloveniji predviđene su još dvije utakmice. Svakodnevno se kroz momčad provlače imena Francuza Julia Barrabesa i Senagalca Laurenta Mandyja, no od njih za sada u Moravskim Toplicama ni traga ni glasa. Mandy očito teško može dobiti vizu za Sloveniju, a time i ulazak u Europsku uniju, dok se za Barrabesa Zebić i društvo nadaju da bi im se mogao pridružiti u Sloveniji. Sve je izglednije da će, bude li zaista obukao zadarski dres, Mandy buduće suigrače pozdraviti tek po povratku momčadi iz Slovenije.
 


Batkoski još bez kluba


Naum Batkoski nakon dvije i pol godine provedene na Stanovima napustio je redove zadarskog prvoligaša. Nekadašnji libero zadarskog prvoligaša još je bez angažmana, a trenutačno je na odmoru na Pagu.
– Imam 32 godine, a to su već godine kada se razmišlja i o nekim drugim prioritetima u odnosu na nogomet. U mom slučaju to je obitelj tako da u izboru budućeg kluba vodim računa o tome da budem što bliže supruzi i djeci u Rijeci. Imam ponudu i iz inozemstva, ali je najrealnije da ću sljedeće sezone igrati u Drugoj ili Trećoj ligi, ukoliko bude prave ponude u nekom klubu u blizini Rijeke – kaže Batkoski.




 


Mišlov prema Istri 1961


Roko Mišlov na početak priprema nogometaša Zadra vratio se s posudbe u trećeligašu Velebitu gdje je imao dobru polusezonu. Na Stanovima, međutim, na Mišlova očito ne računaju, a ovaj 21-godišnji zadnji vezni je odbio novu posudbu, pa je izgledan raskid ugovora sa Zadrom.
– Sa Zadrom sam imao ugovor na četiri godine od toga sam dvije odradio. Posudba negdje u Trećoj ligi me više ne zanima i vjerujem da ću se dogovoriti sa Zadrom oko raskida ugovora. Imam ponudu Istre 1961, trener Elvis Scora me želi dovesi ukoliko se Zadar i Istra dogovore oko odštete. Nadam se da će do dogovora doći i da ću potpisati za Puljane – ističe Mišlov.