Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Ante Mišulić: Zidovi su podignuti u skladu s odredbama pravilnika

Autor: Siniša Klarica

05.07.2010. 22:00
Ante Mišulić: Zidovi su podignuti u skladu s odredbama pravilnika


Na primjeru obližnjeg mjesnog groblja, Mišulić nam je ukazao kako došljaci, graditelji apartmana, ilegalno odlažu otpadni građevinski materijal što se vidi na primjeru punte iza mjesnog groblja. Mišulićev teren zapravo je okrupnjena poljoprivredna parcela na kojoj on, za sada ne misli poduzeti nikakvu gradnju, poglavito ne onu apartmanskog tipa
Hidrograđevna inspekcija izvršila je prošlog tjedna nadzor nad gradnjom u neposrednoj blizini Jadranske magistrale kod mjesnog groblja u Turnju. Inspektor sigurnosti plovidbe Lučke kapetanije Zadar donio je 2. srpnja 2010. rješenje kojim se nalaže Anti Mišuliću iz Turnja da s pomorskog dobra – obale, sjeverozapadno od mjesta Turanj ispred č.z. 1128, 1130 i 1131 k.o. Turanj ukloni kameno-betonske obalne zidove i kameno-zemljani nasipni materijal iza njih te ogradne zidove u dijelu kojem se nalaze na pomorskom dobru. Naime, inspekcijskim nadzorom pomorskog dobra, 29. lipnja 2010., utvrđeno je da Ante Mišulić gradi od kamena i betona obalni zid u dužini od 70-ak metara na navedenim česticama. Prema uvidu u preslik katastarskog plana k.o. Turanj, ogradni kameni zidovi ne grade se na pomorskom dobru, već po granicama zemljišne čestice koja je u vlasništvu majke Ante Mišulića. Iza obalnog zida je i kameno-zemljani nasip u širini 2,3 metra za koji Mišulić tvrdi da ga nije nasuo. Kako za gradnju obalnog zida Mišulić ne posjeduje suglasnost lučke kapetanije, kao ni ostala potrebna odobrenja, ovim je zahvatom počinio pomorski prekršaj i ugrozio sigurnost plovidbe. Stoga je inspektor sigurnosti plovidbe podnio Vijeću za prekršaje Lučke kapetanije Zadar optužni prijedlog protiv okrivljenika.
O spornoj visini ogradnog zida uz Jadransku magistralu, odlučivat će Građevinska inspekcija koja je, također, zaprimila prijavu za bespravnu gradnju i uvrstila je u plan nadzora na tom području. Nalaz hidrograđevne inspekcije obavljen je, zanimljivo, u području na kojem nije definirano pomorsko dobro.
Ante Mišulić kaže da su zidovi podignuti u skladu s odredbama pravilnika o jednostavnim gradnjama i građevinama koji definira da ogradni zid na ovakvoj parceli može biti visok do 1,60 m.
– Ovaj zid koji sam izgradio visok je svega 1,10 m i za njegovu gradnju ne treba građevinska dozvola. Riječ je o terenu na kojem se godinama odlagao otpadni građevinski materijal, što sam ja gradnjom zida htio spriječiti. Ja sam taj materijal samo presložio, da nalikuje nečemu, rekao je na početku obilaska terena Ante Mišulić.
Na primjeru obližnjeg mjesnog groblja, Mišulić nam je ukazao kako došljaci, graditelji apartmana, ilegalno odlažu otpadni građevinski materijal što se vidi na primjeru punte iza mjesnog groblja. Mišulićev teren zapravo je okrupnjena poljoprivredna parcela na kojoj on, za sada ne misli poduzeti nikakvu gradnju, poglavito ne onu apartmanskog tipa.
Na ovoj parceli namjeravamo posaditi masline, a dušebrižnicima bih poručio da ovdje nema povrede Zakona o gradnji te da nije napravljena nikakva devastacija prostora niti će je ikada napraviti, rekao je Ante Mišulić.