Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Derbi Sukošanu, na Bokanjcu prekid

Autor: Andrija Dešpoja

05.07.2010. 22:00
Derbi Sukošanu, na Bokanjcu prekid

Foto: Filip BRALA



Derbi 1. kola odigran je na Brodarici između Maraska parka i Sukošana. Utakmica neizvjesna do samog završetka je pripala Sukošancima iako ne bi bilo nezasluženo da je bilo obrnuto
Protekli vikend je odigrano nepotpuno prvo kolo Županijske ljetne lige u košarci koje je u pet odigranih utakmica ponudilo pregršt uzbuđenja. Najupečatljivija je definitivno bila utakmica između Bokanjca i Kampo Kaštela koja je prekinuta u 26. minuti pri rezultatu 73:48 za Bokanjane, no neredi na tribinama prouzročene gomilom pirotehničkih sredstava (baklje, petarde i dimne bombe) koje su nerijetko završavale na samom terenu dovelo je do toga da se utakmica nije mogla privesti normalnom završetku. Epilog cijele priče je naknadno nastavljanje utakmice, no Bokanjac je hitrom odlukom povjerenika lige kažnjen s dvije utakmice ne igranja na svom terenu (u te dvije utakmice se ubraja nastavak prekinute s Kampom Kaštelom te utakmica 2. kola protiv Kalelarge) te novčanim iznosom od 4.800 kn, a gostujuća momčad s 1.000 kn. U skupini B sve je prošlo u puno mirnijim tonovima, a gledatelji su sigurno mogli uživati u košarci. Polača i Murterani pod imenom Caffe bar Crni su kombinirano ubacili 191 poen, a sama utakmica je od početka išla u smjeru domaćina. Dokaz dominacije Polače se najbolje oslikava u podatku da su se svi njihovi igrači uspjeli upisati u listu strijelaca. Derbi 1. kola odigran je na Brodarici između Maraska parka i Sukošana. Utakmica neizvjesna do samog završetka je pripala Sukošancima iako ne bi bilo nezasluženo da je bilo obrnuto. Iako su Sukošanci predvođeni Antom Devićem (19 poena) i Juricom Dražovićem (36 poena) tijekom utakmice održavali pristojnu razliku domaći košarkaši su uspjeli polovinom treće četvrtine preokrenuti rezultat u svoju korist (58:56). Hoti i Alavanja (sedam trica) uz pomoć Grabovca te Crnjaka držali su domaće u priključku sve do posljednjih pet minuta kad Sukošanci zahvaljujući lucidnom Deviću prave osam poena prednosti (69:77). Ipak, Hoti s dvicom i tricom smanjuje na 80:82, a Dević promašuje čak pet od šest bacanja, no nedostajalo je domaćinima u posljednjem napadu odlučnosti da uspiju spasiti već izgubljenu utakmicu. U skupni C domaćini su došli do dvije pobjede, a jednostavniji posao su imali Starigrađani koji su razmontirali Škabrnju sa 41 poenom razlike. Bujas s 22, Ćuška s 21 i Svoboda s 20 poena su bili glavni inicijatori prve pobjede sa sjevera županije. Boduli iz Dobropoljane su imali teži zadatak protiv novaka u ligi Put Petrića, ali dva boda na startu ipak su pripala domaćim košarkašima koji su u svojim redovima imali iznimno raspoloženog Roka Jurlinu koji je s 28 poena ponio epitet igrača utakmice. Veliku pomoć imao je u Petriću koji je ubacio 20 i Ljubičiću s 18 poena. Kod poraženih su iznad prosjeka bili Fain s 20 i Barin sa 17 ubačaja. Brzopotezna ljetna liga već se nastavlja od danas pa sve do četvrtka kada je na rasporedu 2. kolo.


Skupine


Skupina A
BOKANJAC73
KAMPO KAŠTELO48
prekid u 26. minuti
Skupina B
MARASKA PARK80
SUKOŠAN85
(19:19, 17:23, 27:22, 17:21)
ZADAR – Igralište na Brodarici. Gledatelja: 100. Suci: Vukić i Patrk.
MARASKA PARK: Vojković, Jureško, Hoti 23, Fain, Ruić, Nikitović, Banovac, Meštrović 9, Kozina, Grabovac 15, Alavanja 21, Crnjak 12. Trener: D. Ilić.
SUKOŠAN: Mišulić 10, Dević 19, Labus, Eškinja, Krešan, Smolić 15, Bičić 3, Dražović 36, Keran 2. Trener: B. Bičić.
POLAČA109
CAFFE BAR CRNI82
(23:11, 29:22, 24:20, 33:29)
POLAČA – Mjesno igralište. Suci: H. Raspović i A. Čanković / M. Čanković
POLAČA: M. Čirjak 19, S. Čirjak 3, D. Jurjević 6, Lovrić 9, Dominis 10, Pribanović 8, Dorkin 3, Tomić 12, Zagorac 4, Glavan 14, M. Jurjević 21.
CAFFE BAR CRNI: Henjak, Pavlović 38, T. Novaković 5, Fantov 19, Berak, L. Novaković 17, Klarin, I. Novaković 3.
Ostali rezultati, skupina C: Starigrad – Škabrnja 94:53, Bokolje – Put Petrića 92:81, Skupina A: Kalelarga – Velebit (igrano kasno sinoć).
Raspored 2. kola: Skupina A: Kampo Kaštelo – Velebit (četvrtak, 20.30), Bokanjac – Kalelarga (utorak, 20.30). Skupina B: Caffe bar Crni – Sukošan (četvrtak, 19), Polača – Maraska Park (utorak, 19). Skupina C: Škabrnja – Bokolje (srijeda, 21), Starigrad – Put Petrića(srijeda, 21).




Murterani umjesto Bulevara


U posljedni trenutak došlo je do promjene kojom su Murterani pod imenom Caffe bar Crni uspjeli uskočiti umjesto prije predviđene momčadi Bulevara. Bulevarci su naglo odustali i pronađena je zamjena kojom se očuvala regularnost natjecanja po kojem je četiri kluba smješteno u svake od tri skupine. Murterani su prvi put nastupili lani pod imenom Otok Murter, a njihovim sudjelovanjem ovo tradicionalno natjecanje je prošireno izvan administrativnih granica Zadarske županije.