Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Galovački DVD dobio opremu i vatrogasno vozilo

Autor: Suzana Bandić

05.07.2010. 22:00
Galovački DVD dobio opremu i vatrogasno vozilo


Riječ je o rabljenom vatrogasnom vozilu koje će biti prenamijenjeno u autocisternu. Njega novoosnovanom DVD-u daruje Javna vatrogasna postrojba Zadar, a nekoliko naprtnjača, kombinezona i vatrogasnih cijevi darovala im je Vatrogasna zajednica županije
Dobrovoljno vatrogasno društvo „Sveti Mihovil” iz Galovca koje je osnovano koncem prošle godine, a nedavno i registrirano, konačno će moći početi s radom. Njima je Vatrogasna zajednica Zadarske županije sinoć donirala neophodnu opremu te jedno vozilo.
– Riječ je o rabljenom vatrogasnom vozilu koje će biti prenamijenjeno u autocisternu. Njega novoosnovanom DVD-u daruje Javna vatrogasna postrojba Zadar, a nekoliko naprtnjača, kombinezona i vatrogasnih cijevi darovala im je Vatrogasna zajednica županije. Svaki početak je težak pa će vjerojatno takav biti i njima, no smatramo kako će im donirana oprema biti dostatna za početak rada. Osim toga, vatrogasno društvo Općine ju je dužno imati za potrebe vatrozaštite – rekao je Željko Šoša, glavni županijski vatrogasni zapovjednik koji je sinoć u Galovcu vatrogasno vozilo predao Rafaelu Burčulu, predsjedniku DVD-a „Sveti Mihovil”, a spomenutu opremu predao mu je predsjednik Vatrogasne zajednice Zadarske županije Kažo Kolanović.