Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Štafeta Olympionika brončana

Autor: Andrija Dešpoja

05.07.2010. 22:00
Štafeta Olympionika brončana

Foto: Čedo FABULIĆ



Broncu je na 100 m osvojio i Antonio Grdić
Drugi završni dan Prvenstva Hrvatske u atletici za mlađe seniore u Zagrebu bio je uspješan za atletičare Olympionika koji su nakon subotnje bronce Antonija Grdića došli do nove kolajne istog sjaja. To je pošlo za nogom štafeti 4×400 u sastavu Ivan Perica, Marin Jurjević, Marko Vukelić i Đani Adžić koja je brončano odličje zaslužila vremenom 3:28,18, a na kraju ostala zamalo prekratka za rušenje državnog rekorda za mlađe juniore. Pobijedila je štafeta Dinama-Zrinjevac iz Zagreba s vremenom 3:22,44. Olympionikovi atletičari su još nastupili u utrci na 200 metara gdje je šesto mjesto osvojio Marin Jurjević (23,26 sek), a 15. mjesto je osvojio Ivan Perica (24,45). Najbrži u toj disciplini je na kraju bio Zadranin u dresu Dinama-Zrinjevca, Karlo Stipčević s vremenom 22,54. Još jedna Zadranka u dresu zagrebačke Mladosti osvojila je srebrnu medalju u skoku u dalj s doskočenih 5,70 metara. Uspjeh svojih atletičara prokomentirao je Olympionikov trener Edi Stipić.
– U Zagreb smo poslali malu grupu naših atletičara koji su opravdali sva naša očekivanja s dvije brončane medalje. Mogli smo još koju više da nismo štedjeli Vukelića i Adžića za Troboj nacija u Kaposvaru koje im predstoji ovaj tjedan, a ostaje i mali žal što naša štafeta 4×400 nije uspjela srušiti državni rekord za mlađe juniore, a nedostajalo je tako malo da se to ostvari – kazao je Stipić.
Atletičari preostala dva zadarska atletska kluba (ASK Zadar i Alojzije Stepinac) nisu nastupili na završnici za mlađe seniore.