Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Zainteresirani za natjecanje u prisnacu još se mogu prijaviti

05.07.2011. 22:00
Zainteresirani za natjecanje u  prisnacu još se mogu prijaviti


Za natjecanje u izradi prisnaca do sada su prijavljena dvadeset i tri natjecatelja čije će proizvode ocjenjivati stručni ocjenjivački sud


U subotu, 16. srpnja,  u Zavičajnom klubu “Janko Mitrović” u  Zelengradu će se održati drugi Prisnac  Fest Zelengrad 2011. Cilj i zadaća ove  manifestacije je aktiviranje svih zainteresiranih za očuvanje tradicijske gastronomske baštine sela Bukovice promocijom pripreme tamošnjih tradicionalnih jela te upoznavanje građana  Zadarske županije, a i šire s kulturom  življenja i gastronomskom baštinom  Bukovice.
Na ovogodišnjem Prisnac Festu  predviđene su aktivnosti, kao što je  Okrugli stol proizvođača na kojem će  se susresti proizvođači tradicionalnih  jela s predstavnicima Ministarstva poljoprivrede, ribarstva i ruralnog razvitka te predstavnicima tvrtki koje obavljaju kontrolu proizvoda nakon dobivanja oznake izvornosti.
Za natjecanje u izradi prisnaca do  sada su prijavljena dvadeset i tri natjecatelja čije će proizvode ocjenjivati  stručni ocjenjivački sud. Kako nam je  kazao Ivica Mitrović, jedan od organizatora, još nije kasno za prijaviti se  kao natjecatelj u izradi ovog autohtonog jela, a svi koje to zanima mogu to  učiniti pozivom na telefon  095/815-3690.
Osim gastronomskog, na Prisnac festu predstavit će se i kulturne i folklorne  tradicije bukovačkog kraja uz nastup  kulturno-umjetničkih društava i prezentaciju tradicionalnih načina pjevanja, kao što su orzanje i cvitaranje.