Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Festival mladih talenata “Dalmaciji s ljubavlju”

05.07.2012. 22:00
Festival mladih talenata “Dalmaciji s ljubavlju”


Mlade hrvatske pjevačke nade uglavnom izvode pjesme poznatih zvijezda, a zainteresiranih za sudjelovanje na jedinom festivalu ovakve vrste u našoj županiji sve je više


Od kraja mjeseca srpnja počinje već tradicionalni festival “Dalmaciji s ljubavlju”, pravi “rasadnik” mladih zadarskih i hrvatskih talenata u organizaciji Udruge “Melodija” glazbenog menadžera Zdenka Sarađena. Pjesme u izvedbi mladih pjevačkih talenata amatera i ove će godine zasigurno, kao i proteklih godina, pokazati kako Zadarska županija, odnosno Hrvatska ne trebaju brinuti o svojoj glazbeno-scenskoj budućnosti.
– Zabavno-glazbena turneja i ove godine obići će gradove i mjesta od Vira do Biograda na Moru i Pakoštana, otoke, priobalje i zadarsko zaleđe. Kako se svakodnevno javljaju zainteresirani gradovi i mjesta za održavanje festivala ‘Dalmaciji s ljubavlju’ u tijeku su dogovori oko točnih termina održavanja. Konačna ruta i termini održavanja znat će se za nekoliko dana, obznanio je Zlatko Sarađen, koji je s ovim spektakularnim festivalom pogodio formulu uspješnosti ljetnih manifestacija.
Na festivalu sudjeluju mladi neafirmirani glazbeni talenti do 18 godina iz 12 gradova i 8 županija. Mlade hrvatske pjevačke nade uglavnom izvode pjesme poznatih zvijezda, a zainteresiranih za sudjelovanje na jedinom festivalu ovakve vrste u našoj županiji, iz godine u godinu sve je više, naročito od protekle godine kad su uz tradicionalnu pratnju zagrebačkog sastava Joy, glazbena produkcija, scenografija, popratni programi te zvučni i svjetlosni efekti podignuti na vrlo visoku razinu.
– Najstariji smo festival takve vrste na ovim prostorima. Kod nas se sve radi na jednom profesionalnoj razini, od produkcije do vokalnih izvedbi, a sudjeluju djeca do 18 godina. Turneja će ove godine trajati dva tjedna, od kraja srpnja do sredine kolovoza, najavio je Sarađen.
U žiriju uvijek bude neka glazbena zvijezda, a najbolje izvođače očekuju nagrade.
– Naglasak stavljamo na rad s djecom, kako bi oni predstavili svoj talent, svoj grad i županiju te napravili jedan vrhunski spektakl za široko pučanstvo, kaže Sarađen, dodajući da se mladi talenti odluče baš kroz ovaj show pronaći svoje mjesto na sceni kako bi ostvario svoje glazbene snove.
Je li naše estradno tržište dovoljno veliko da udomi sve pjevačke talente u Hrvatskoj ostaje upitno, no sigurno je da bi svakako trebalo biti.
– Smatram da je u ovoj vrsti zanimanja podrška definitivno najbitnija i drago mi je što je izvođači i ja imamo. Osim nove pustolovine i pozitivnog iskustva lijepo je mladom pjevaču doći na nastup i u publici vidjeti svoje društvo, obitelj, ljude koji su zapravo na taj nastup došli samo radi njega, zaključuje Sarađen, uvjeren kako će ovogodišnja spektakularna manifestacija “Dalmaciji s ljubavlju” podignuti ljestvicu uspješnosti i nadmašiti sve dosadašnje.