Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Obrovac dobio EE info galeriju

Autor: Velimir Brkić

05.07.2013. 22:00
Obrovac dobio EE info galeriju


Naš EE ured bavi se praćenjem potrošnje energenata u četiri gradska objekta, a odsad počinjemo i s redovitim unosom tjednih i mjesečnih očitanja u nacionalni Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE) koji će nam omogućiti još bolje praćenje, ali i provedbu različitih analiza, rekla je Vesna Karamarko


U obrovačkoj Gradskoj vijećnici svečano je otvorena EE info galerija namijenjena informiranju i educiranju građana o mjerama energetske efikasnosti koje mogu primijeniti u svom vlastitom domu ili uredu. Otvaranje EE info točaka jedan je od koraka provedbe projekta Sustavno gospodarenje energijom u gradovima i županijama u Republici Hrvatskoj (SGE) u koji se Grad Obrovac uključio potpisivanjem Pisma namjere u siječnju 2013. godine.
– Naš EE ured bavi se praćenjem potrošnje energenata u četiri gradska objekta, a odsad počinjemo i s redovitim unosom tjednih i mjesečnih očitanja u nacionalni Informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE) koji će nam omogućiti još bolje praćenje, ali i provedbu različitih analiza, rekla je Vesna Karamarko, voditeljica EE ureda i gradskog Odsjeka za gospodarstvo i društvene djelatnosti.
EE info galerija uključuje sedam informativnih plakata o načinima uštede energije u kućanstvu te savjetima o energetski efikasnoj gradnji, kao i plakat o aktivnostima grada. U EE info galeriji, građanima su dostupne brošure 200 EE savjeta i Prihvatite izazov težak jednu tonu CO2.
– Trenutačno se provodi i energetski pregled zgrade Gradske uprave koji će rezultirati i izradom energetskog certifikata, a pripremaju se pregledi i za ostala tri objekta.
Građani informacije uvijek mogu dobiti i na UNDP-ovoj internet stranici www.ee.undp.hr te besplatnom info telefonu 0800 200 170, radnim danom od 9 do 17 sati.