Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Teško je kažnjavati, ali takav je posao

Autor: Velimir Brkić

05.07.2013. 22:00
Teško je kažnjavati, ali takav je posao

Foto: Velimir BRKIĆ



Nemojte misliti da uživam u ovome. Teško mi je kažnjavati, svaku uplatnicu izdajem kao da ću je ja platiti. Znam da u širem centru gradu nedostaje parkirnih mjesta, da je besparica, ali to je takav posao, govori Mikulić, bivši policajac


Alen Mikulić iz Biograda na Moru jedini je prometni redar u Zadarskoj županiji i šire. Sa svojim aparatom za tiskanje “čestitki” može se vidjeti po cijelom gradu. Najčešće sa specijalnim vozilom, paukom.
– Nemojte misliti da uživam u ovome. Teško mi je kažnjavati, svaku uplatnicu izdajem kao da ću je ja platiti. Znam da u širem centru gradu nedostaje parkirnih mjesta, da je besparica, ali to je takav posao, govori Mikulić, bivši policajac.
Mikulić ima iste ovlasti kao i policija. Od dragocjene je pripomoći u radu policajcima, ali i komunalnom poduzeću Bošana d.o.o koje je zaduženo za parkirališta i premještanja nepropisno parkiranih automobila. Ne manje bitno, novac koji prikupi je prihod gradskog proračuna, jednostavnije, kaznama puni gradski proračun.
– Držim se reda kao u nogometu, dva žuta i tek onda crveni karton, novčana sankcija, smiruje vozača u trećoj životnoj dobi koji je parkirao na kolnik, na obližnjem raskrižju kod kioska.
Prometni redar Mikulić u službi je Grada Biograda na Moru već drugu godinu. Osposobljen je iz područja sigurnosti cestovnog prometa, taktike i metodike postupanja u nadzoru i upravljanju prometom na cestama, prekršajne odgovornosti, kao i osnova komunikacijske kulture.