Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

U ponedjeljak konačno rezultati upisa u srednje škole

Autor: Valentina Mlađen

05.07.2013. 22:00
U ponedjeljak konačno rezultati upisa u srednje škole


Navedenu potvrdu, neovisno o njezinu datumu izdavanja, kandidati trebaju dostaviti CARNetovoj podršci obrazovnom sustavu na adresu e-pošte: [email protected] danas do podne


Još par dana učenici i roditelji morat će sačekati rezultate prvih elektroničkih upisa u srednje škole. Naime, kako to obično biva kad god se uvodi nešto novo, prvi mačići u vodu se bacaju, ili barem prođu vatreno krštenje pa je tako, dan prije objave rezultata upisa koji su javnosti trebali biti dostupni u petak, 5. srpnja, primijećena greška u sustavu, odnosno 1.500 učenika, unutar upisne kvote i koji su svojim dosadašnjim uspjehom u osnovnoškolskom obrazovanju zadovoljili sve preduvjete, nije na vrijeme predalo liječničku potvrdu o nepostojanju zdravstvenih kontraindikacija za upis u pojedina zanimanja.
Ovoga puta, bez puno prepucavanja oko pronalaska krivca, a krivci nisu učenici niti njihovi roditelji koji nisu pravovremeno i dobro informirani o predaji liječničkih uvjerenja, ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović produljio je rok za predaju liječničkih potvrda do subote 6. srpnja u 12 sati, tj. do danas. Da bi problema upravo s liječničkim potvrdama moglo biti upozorio je prošlog tjedna za Zadarski list i ravnatelj Medicinske škole Ante Kuzmanića ističući kako primjerice u Zadru dva liječnika Medicine rada u vrlo kratkom roku moraju pregledati 400-tinjak učenika što je gotovo nemoguće.
Navedenu potvrdu, neovisno o njezinu datumu izdavanja, kandidati trebaju dostaviti CARNetovoj podršci obrazovnom sustavu na adresu e- pošte: [email protected] danas do podne, a u ponedjeljak 7. srpnja, također u podne, bit će konačno poznati rezultati upisa.