Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Dešpoja: Općinska vlast u vjetar bacila jedan godišnji općinski proračun

Autor:

05.08.2008. 22:00
Dešpoja: Općinska vlast u vjetar bacila jedan godišnji općinski proračun


Čelni ljudi ogranka HNS-a Općine Pašman prelaze u SDP. Ogranak HNS-a u Zadarskoj županiji nema nikakvih aktivnosti, kao ni pozitivnih rezultata u cijeloj županiji, a mi u HNS-u na Pašmanu ne želimo biti pasivni, najavio je, za sada još uvijek HNS-ov vijećnik Općinskog vijeća Pašman, Željko Dešpoja.
Ovom rošadom neće doći do većih promjena u Općinskom vijeću Pašman. Do sada je koalicija HNS-SDP imala dva vijećnička mjesta, a ako se ostvare Dešpojine najave, u vijeću će u budućnosti biti samo dva esdepeovca.
– Mi smo napravili uspjeh jer smo svojom prisutnošću u vijeću zaustavili nedopuštene kriminalne aktivnosti, teška kaznena dijela zloporabe položaja i nevršenja radnji lokalnih hadezeovaca koji imaju podršku HSS-a i HSLS-a. Evo, na primjer, Nikolino Bašić je predsjednik Općinskog vijeća i predsjednik Turističke zajednice koja odgovara za rad Općinskom vijeću. Znači, Nikolino Bašić za svoj nerad odgovara samom sebi, kaže Dešpoja i nastavlja s napadom na općinsku vlast na čijem se čelu nalazi načelnica Maja Bašić.
– Sakriven je dug od milijun kuna. Više od 90 posto potraživanja, vrijednih četiri milijuna kuna, otišlo je u zastaru. Oko 2,5 milijuna kuna nepovratnih namjenskih sredstava za projekte kapitalne infrastrukture otoka nije korišteno. Tako je ova općinska vlast u vjetar bacila jedan godišnji općinski proračun. Sve ovo je vidljivo iz nalaza Državne revizije za poslovanje Općine u lanjskoj godini.
Ima problema otkad je osnovao HNS
Putokaz-reklama turističkog i ugostiteljskog objekta u vlasništvu Željka Dešpoje su krajem srpnja oštećeni bojom. Isto se dogodilo i lani, također krajem srpnja u srcu turističke sezone.
– Ovo nije prvi put da se dogodilo i očekujem daljnje napade na mene i moju imovinu.
Prije nego što sam osnovao HNS nije bilo nikakvih problema. Očigledno su se sada pojavili jer sam se drugačije politički opredijelio, kaže Dešpoja.
Bašić: Napadi očekivani jer se bliže lokalni izbori
Dešpojine napade komentirala je i načelnica Općine Pašman Maja Bašić:
– Namjenska sredstva ćemo iskoristiti, a što se tiče četiri milijuna kuna potraživanja koja su otišla u zastaru, radi se o dugu koji je nastao od osnutka Općine, u razdoblju od 15 godina. Dešpojini napadi su očekivani jer se bliže lokalni izbori. U njima ne vidim ništa dobro za razvoj naše Općine, kako on to želi prikazati.