Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Djeca trebaju učiti o Domovinskom ratu

Autor: Ivan Stagličić

05.08.2009. 22:00
Djeca trebaju učiti o Domovinskom ratu

Foto: Filip BRALA



Naša djeca ne uče u školi o Domovinskom ratu, a to ne smije biti tako, oni trebaju znati za što smo se borili, kaže predsjednik temeljnog ogranka, Žanko Milošević
Članovi temeljnog ogranka Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata u Vrani, okupili su se da bi prvi put, organizirano i zajednički proslavili Dan pobjede, Domovinske zahvalnosti i hrvatskih branitelja. Branitelji su ovom prigodom položili vijence i zapalili svijeće za poginule te je potom služena i sveta misa. Okupljanje se nastavilo zajedničkim domjenkom, natjecanjima u malom nogometu i boćanju. Na svečanosti se okupilo više od stotinu branitelja i njihovih gostiju s obiteljima.
Ovo je prvo ovakvo obilježavanje petog kolovoza u Vrani, a iz vodstva UHDDR-a poručuju da bi htjeli da ovakvo okupljanje postane tradicionalno. Posebice ako se zna da ovaj temeljni ogranak broji osamdeset članova i da je Vrana bila prva crta bojišnice od prvoga dana i koja, kako s ponosom ističu branitelji, nije nikad pala.
-Pozvao bih sve udruge da se svi ujedinimo i da obilježavamo ovaj blagdan da se ne zaboravi. Naša djeca ne uče u školi o Domovinskom ratu, a to ne smije biti tako, oni trebaju znati za što smo se borili, kazao nam je predsjednik temeljnog ogranka, Žanko Milošević, dok član uprave Gojko Šarić dodaje:
-Ogorčen sam i na govor predsjednika države. On dođe na proslavu i govori o braniteljima pa nas malo hvali kako smo obranili Hrvatsku, a onda nas poslije svrstava među neke iz ’41 i ’45, a mi tamo ne pripadamo.