Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Jelena Radan s djecom zadarske pedijatrije

05.08.2010. 22:00
Jelena Radan s djecom zadarske pedijatrije


Organizatori velikog međunarodnog projekta “Zemlja bez granica-Zadar grad beskrajnih ljudi” nisu zaboravili na djecu koja im se ne mogu pridružiti. Za vrijeme čitavog trajanja ovog projekta na Odjelu pedijatrije u Općoj bolnici Zadar održavaju se radionice za djecu u vodstvu hrvatske pjevačice Jelene Radan. Njihovu radionicu posjetili smo u srijedu. Djeca na pedijatriji izrađuju predmete od papira koji su povezani s vjetrom, poput vjetrenjača ili zmajeva. Vjetar je izabran jer predstavlja slobodu, a izlaskom iz bolnice moći će tu slobodu i osjetiti puštanjem zmajeva slaveći tako svoju slobodu od bolesti.
– Poželjela sam radionicu raditi s djecom koja jednostavno ne mogu biti vani i nekako im potrošiti barem malo vremena u danu koji provode u bolnici, rekla je Radan, koja je uz izradu predmeta od papira djecu i raspjevala. Iako svaki dan ne dolaze ista djeca na radionicu njihov broj je konstantan a oni koji se zateknu u bolnici s veseljem se odazovu.
– U bolnici nam je uglavnom dosadno, kad nemamo posjete možemo samo gledati televizor ili čitati, zato sam došla ovdje da mi brže prođe vrijeme, a još mi je bolje jer nam radionicu vodi Jelena Radan, rekla je Andrea koja se tek priključila radionici. Iz sličnih razloga priključila su se i ostala djeca. Na dan kad smo posjetili radionicu djeca su izrađivala papirnatog zmaja.
– Zmaja ću prvo završiti, a kad ozdravim pustit ću ga, rekla je Katarina koja već ima mjesto za puštanje zmaja, a to je dvorište njene kuće kojoj se veseli. Radionice na Odjelu pedijatrije održavat će se za vrijeme trajanja projekta, a sva djeca koja do tada izađu iz bolnice pozvana su da se pridruže na velikoj proslavi zadnjeg dana Zemlje bez granica.