Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Poginula djevojčica je od udarca odletjela 20 metara

05.08.2010. 22:00
Poginula djevojčica je od udarca odletjela 20 metara


– Zaustavila se na semaforu za pješake, pritisnula gumb i krenula na zeleno. Mladić je doletio velikom brzinom i tako ju je jako udario da je odletjela 20-tak metara. Pri padu je udarila glavom o asfalt – suznih je očiju ispričao stric stradale djevojčice


U Zadru se i jučer još uvijek prepričavala stravična prometna nesreća u kojoj je Paola Marić, 13-godišnja djevojčica, smrtno stradala pod kotačima automobila. Tragedija se dogodila u utorak navečer kada je djevojčica vozeći bicikl prelazila pješački prijelaz “kod dvije pumpe” u Zagrebačkoj ulici,  nadomak obiteljske kuće. Na nju je oko 21.45 sati vozilom gospićkih registarskih oznaka naletio 28-godišnjak koji se nije zaustavio na crvenom svjetlu koje je u tom trenutku bilo uključeno na semaforu.
U trenutku nesreće, kako doznajemo iz policije, vozač nije bio pod utjecajem alkohola, a kretao se desnim trakom ceste prema izlazu iz grada. Od siline udarca 13-godišnjakinja je zadobila teške i po život opasne ozljede kojima je u kolima Hitne medicinske pomoći na putu prema zadarskoj bolnici i podlegla.
– Kao i prethodnih nekoliko večeri otkako joj starija sestra radi na benzinskoj crpki ona se biciklom uputila k njoj. Zaustavila se na semaforu za pješake, pritisnula gumb, a kad joj se uključilo zeleno svjetlo, krenula je preko pješačkog prema Ininoj crpki na suprotnoj strani ceste.  Jedan Nijemac joj je stao, a ovaj mladić je doletio velikom brzinom i tako ju je jako udario da je odletjela 20-tak metara. Pri padu je udarila glavom o asfalt – suznih nam je očiju ispričao stric stradale djevojčice kojeg smo u srijedu zatekli nedaleko njezine obiteljske kuće. Dodao je i kako je najstrašnije od svega što je čitavu nesreću vidjela njezina 18-godišnja sestra koja se nalazila kraj crpke.
Obitelj stradale djevojčice dan nakon nesreće zbog stravične nesreće koja im se dogodila bila je u šoku, a njihovi susjedi za djevojčicu koja je za svega mjesec dana trebala krenuti u osmi razred, imali su samo riječi hvale. Kako se ne bi ponovila nesreća, kažu, netko bi trebao povesti računa da taj pješački prijelaz, kao i sam semafor, budu uočljiviji, a posebice obzirom na to da je riječ o dvotračnoj prometnici na samom izlazu iz grada, kojom vozači nerijetko voze brže no što je to dozvoljeno.
Protiv 28-godišnjeg vozača policija je podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnom posljedicom.


 NA PJEŠAČKOM PRIJELAZU STRADALE DVIJE DJEVOJČICE




Slična nesreća dogodila se u svibnju 2008. godine na semaforiziranom pješačkom prijelazu nedaleko trgovačkog centra Getro na Jadranskoj cesti kada je 44-godišnji vozač, također prošao kroz crveno svjetlo i pregazio dvije djevojčice u dobi od 10 i 11 godina. Samo pukom srećom djevojčice su preživjele, no obje su bile teško ozlijeđene. Vozač je pobjegao s mjesta nesreće, no policija ga je uskoro pronašla. Vozač, kojemu je policija izmjerila čak 2,26 promila alkohola u krvi, na Općinskom je sudu u Zadru osuđen na dvije godine zatvora.