Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zrakoplovni fotografi promoviraju hrvatske zračne luke

05.08.2010. 22:00
Zrakoplovni fotografi promoviraju hrvatske zračne luke


Otvoreni dan, a nešto kasnije i Zračnu luku Zadar pohodili su članovi Crospotter Teama. Riječ je o zrakoplovnim fotografima okupljenima u udrugu Hrvatski zrakoplovni forum čiji su najprije hobby, a onda pravu strast, odnedavno prepoznali i direktori hrvatskih zračni luka.
U Zadar su po prvi put, došli zahvaljujući pozivu direktorice ZL Zadar Katice Pupić Bakrač, što je pomalo paradokslano jer samo godinu dana prije, bili su objekt pojačanog zanimanja aerodromskih osiguranja kojima se nije svidjelo fotografiranje zrakoplova izvan i unutra aerodromske žice. Danas njihove fotografije preuzimaju najcjenjeniji zrakoplovni portali i časopisi kao što je Airlinersnet.
–  Vrlo brzo su odgovorni u našim zračnim lukama shvatili da smo mi velika i u najvećem broju slučajeva, besplatna reklama. Naše fotografije imaju i po nekoliko milijuna pogleda, krase stranice mnogih stručnih časopisa te tako i mi doprinosimo promidžbi hrvatskog turizma, rekao nam je Goran Novačić, među zrakoplovnim zaljubljenicima poznatiji pod „nickom” Mikoyan.
Zajedno s Novačićem jučerašnja zrakoplovna događanja pratili su Ivan Ožvatić-IVOZ, Boran Pivčić-Triple Delta i Mario Grlić-Slavonija 1 koji su za sliedeći tjedan najavili veliki fotosession pod nazivom „Aerodernek u Zračnoj luci Split” u Resniku kad će nazočiti 30-ak fotografa iz Hrvatske i inozemstva.+