Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Bolja posjećenost nego lani

05.08.2011. 22:00
Bolja posjećenost nego lani


Mislim da možemo biti zadovoljni ovogodišnjim Ljetom, koliko do sada imam informacija publike je bilo i više nego prošle godine, a osobito sam sretan jer je predstava koja se pokazala kao najtraženija bila upravo naša “Stoše od Foše”, rekao je Švorinić
Dvostrukim koncertom završen je Festival suvremene glazbe i 17. zadarsko kazališno ljeto. Zadrani su se od svog najvećeg ljetnog festivala kulture, u produkciji Hrvatskog narodnog kazališta Zadar, oprostili ritmovima Brazila u odličnoj izvedbi Marcela Godoya i Nelona Latifa na koncertu pod nazivom “From Brasil to New York via Haiti”. Nakon ovog dvojca, kojem su se u izvedbi pridružili i Renato Švorinić na bas gitari, Jadran Dučić Čićo na bubnjevima i Ivan Ivić na klavijaturama. U drugom dijelu koncerta nastupili su Black Coffee & Martine Thomas.
– Razmišljali smo kakav bismo aranžman mogli napraviti za kraj Kazališnog ljeta. Htjeli smo da to bude dvostruki koncert, a kako nismo pri velikim financijskim mogućnostima odlučili smo pozvati prijatelje, vrsne brazilske glazbenike, koje poznajem već nekoliko godina, i napraviti aranžman koncert uz nastup Black coffe i Martine Thomas. Po reakcijama publike mislim da nismo pogriješili i da su ljudi bili zadovoljni, komentirao je Renato Švorinić, ravnatelj HNK Zadar
Publika koja je završnicu Ljeta posjetila u velikom broju čestim aplauzima pokazala je zadovoljstvo odabirom brazilskih glazbenika kojima je ovaj koncert bio prvi posjet našem gradu. Naravno ništa manje nisu aplauzom nagrađeni ni članovi Black coffe benda, koji se profilirao kao kvalitetan hrvatski jazz sastav, i vokalistica snažnog glasa Martine Thomas.
Dok je publika bila zadovoljna dvostrukim koncertom, Švorinić je itekako bio zadovoljan završenom manifestacijom koja je, unatoč ovogodišnjim slabijim financijskim mogućnostima, nadmašila prošlogodišnju posjećenost.
– Mislim da možemo biti zadovoljni ovogodišnjim Ljetom, koliko do sada imam informacija publike je bilo i više nego prošle godine, a osobito sam sretan jer je predstava koja se pokazala kao najtraženija bila upravo naša “Stoše od Foše”. Slobodno smo mogli igrati još barem dvije izvedbe i namjeravamo je igrati svako ljeto na otvorenom, kaže Švorinić. A od njega smo saznali i kako je gotovo sve spremno za nadolazeću kazališnu sezonu 2011./12. te je poznato gotovo 90 posto naslova, a o kojim se naslovima radi trebalo bi se saznati uskoro.