Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Novi prvoligaški čin – pobijediti Varaždin

05.08.2011. 22:00
Novi prvoligaški čin –  pobijediti Varaždin


Nakon Hajduka svi optimističnije gledamo prema nastavku sezone – kaže Dalibor Zebić
Dalibor Zebić u četvrtak je od 17 do 19 sati bio pred televizorom. Mogao je tako u miru analizirati igru Varaždina, nedjeljnog protivnika Zadra u 3. kolu Prve HNL. Varaždinci su u pretkolu Europske lige ispali od Dinama iz Bukurešta, a iako Zadar nije Dinamo, Zebić se nada da bi i njegova momčad konačno iz Varaždina mogla kući donijeti nešto više od – časnog poraza.
– Prošle sezone smo prvi put pobijedili u Rijeci. Zašto sada isto ne ponoviti i u Varaždinu – zapitao se Zebić koji očito ne strijepi pred činjenicom da momčad sa Stanova nikada (!) u Prvoj HNL nije pobijedila Varaždin (Varteks) u gostima. Dobro, nećemo o tome jer jedini odgovor koji se u takvim situacijama očekuje jest onaj da tradicije i postoje zato da bi se srušile. A Zadar je prošle nedjelje srušio Hajduk. Dovoljan je to razlog da Zebić cijeli tjedan drži u rukama “vatrogasni aparat”. Naime, euforija se ipak malo uvukla u zadarsku svlačionicu. Vidjelo se to i nakon utakmice sa Splićanima kada su Zadrani slavili s (manjim) dijelom onih navijača na tribinama koji su u dvobojima s Hajdukom skloniji Zadru.
– Hajduk se ne pobjeđuje baš svaki dan i razumljivo je da su igrači proslavili tu pobjedu. Međutim, to su u konačnici samo tri boda koja nam neće mnogo značiti ako u nastavku sezone ne budemo jednako uspješni – kaže Dalibor Zebić koji pri tome valjda ne misli da će mu momčad pobijediti baš svaku utakmicu.
– To bi bilo odlično, ali ne znam koliko je i realno.
Toliko o željama i porukama. Varaždin?
– Mogli su izbaciti Dinamo, koji je odlična momčad sa skupim igračima. To dovoljno govorio o kvaliteti Varaždinaca, bez obzira na sve probleme koji ih prate. Varaždinci su pokazali dosta živosti u napadu, stvaraju šanse, a najopasniji su preko bokova.
I Vugrinca?
– Naravno, ali čini mi se da se Vugrinec ozlijedio protiv Dinama pa nisam siguran hoće li igrati protiv nas. Bez obzira hoće li Vugrinec biti u sastavu ili neće očekujem da će i Varaždin igrati s jednim napadačem. Protiv Dinama su bili u formaciji 4-2-3-1 i u napadu im ide dobro. Međutim, pokazalo se da imaju određenih slabosti u obrani koje bismo morali iskoristiti želimo li izbjeći poraz.
Iako je bod minimalna zadarska želja, Zebić kaže da u Varaždin ne putuje da bi mu momčad igrala na nulu.
– Nećemo čuvati 0:0 jer za nas, posebno na gostovanjima, to nikada nije bila dobra opcija. Idemo zabiti najmanje jedan gol, a ako tako i bude možemo se nečemu i nadati. Nakon Hajduka svi optimističnije gledamo prema nastavku sezone.
Poslije Hajduka, i Varaždin očekuje Zadar tri dana nakon europskih nastupa. Ždrijeb je, čini se, išao na ruku momčadi iz Ulice Hrvoja Ćustića.
– Nisam siguran hoće li nam pomoći umor Varaždinaca jer njihov je motiv sigurno velik nakon što su u prva dva kola izgubili obje utakmice. Pokazalo se da su svi naši klubovi koji su igrali u europskim natjecanjima, osim Dinama, sezonu počeli lošije od očekivanog. To govori u prilog tome da je hrvatskim momčadima teško igrati dvije utakmice tjedno.
Zadar nema tih problema. Europa je Zadranima ostala nedosanjani san.
– Nikad ne reci nikad.
Da, znamo, tradicije i postoje zato da se – sruše!


Sastav kao i protiv Hajduka


Za utakmicu s Varaždinom Zebić je najavio isti sastav s kojim je pobijedio Hajduk.
– Nema smisla mijenjati momčad nakon pobjede protiv Hajduka.
Zvuči logično. Dakle, Santini ostaje jedini napadač.
– S Hajdukom je ta formacija dobro izgledala. Santini je imao veliku pomoć iz veznog reda, a povlačenjem jednog napadača imali smo prevlast u sredini terena.
Iako je odradio suspenziju Ivan Ćurjurić neće putovati u Varaždin.
– Ćurjurić još nije spreman.
Vjerojatni sastav: Ježina – Con, Jonjić, Bilen – Bilaver, Jerbić, Surać, Begonja, Vasilj, Mršić – Santini. Pričuve: Gluić, Sarić, Šare, Banović, Gržan, Ivančić, Gerc.




U Kupu s Dugopoljem


Izvučeni su parovi pretkola nogometnog Kupa. Momčad sa Stanova 23. kolovoza bit će domaćin drugoligašu Dugopolju, a pobjednik će izboriti ulazak među 32 najbolje momčadi. Zadar je u Kupu godinama samo prolaznik, a posljednje dvije godine nije došao ni do pretkola, koje je kao pobjednik Županijskog kupa izborio Velebit.


Prva HNL, 3. kolo


OSIJEK (subota, 19): Osijek – Zagreb. Sudac: Duje Strukan (Split).
VINKOVCI (subota, 20): Cibalia – Inter. Ivo Krečak (Šibenik).
ZAGREB (Kranjčevićeva, subota, 20): Lučko – Istra 1961. Sudac: Domagoj Vučkov.
KOPRIVNICA (subota, 21): Slaven Belupo – Dinamo: Sudac: Lukša Klaić (Konavle).
VARAŽDIN (nedjelja, 20): Varaždin – Zadar. Sudac: Ivan Sušac (N. Mikanovci).
SPLIT (nedjelja, 20): Hajduk – Rijeka. Sudac: Tomislav Petrović (Valpovo).
KARLOVAC (nedjelja, 20): Karlovac – Split. Sudac: Davor Bertol (Domaslovec).