Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

19 C°

Održane XXI Večeri na Brižićevin dvoru

05.08.2011. 22:00
Održane XXI Večeri na Brižićevin dvoru


U organizaciji Matice Hrvatske Preko, održane su 21. Večeri na Brižićevin dvuoru koje su okupile velik broj posjetitelja pa je ovaj jedinstveni prostor bio ispunjen do posljednjega mjesta. Na Večerima je prikazano stvaralaštvo domaćih čakavskih pjesnika iz Preka i Ošljaka, a nastupile su i ženska klapa “Anima maris” i udruga žena “Luzor” iz Preka, kao i posebni gosti, renomirani hrvatski pjesnici i književnici: Zvonimir Balog, Ante Stamać i Drago Štambuk.
Program XXI Večeri na Brižićevin dvuoru je otvorila ženska klapa “Anima maris”, a potom se posjetiteljima obratila Jelena Rušev, nakon čega je uslijedio nastup žena iz udruge “Luzor”. Čakavsku poeziju pjesnikinje Mercedes Cede Barić i pjesnika Ante Tonija Valčića i Roberta Bacalje, okupljenima je krasoslovila kazališna glumica Milena Dundov.
Prof. dr. sc. Robert Bacalja je potom posebno najavio svakog od tri renomirna književna gosta, upoznavši publiku s njihovim životopisima i pjesničkim, odnosno književnim stvaralaštvom. Redom su nastupili Zvonimir Balog, Ante Stamać i Drago Štambuk, trenutačno i hrvatski veleposlanik u Brazilu. Do kraja večeri pjesnici su se u svojim nastupima izmijenjivali s glazbenim točkama “Anime maris” i “Luzora” što je sve publika nagradila oduševljenim pljeskom. Dvadeset i prve večeri na Brižićevin dvuoru su tradicionalno završile odlaskom na kusi i vino u obližnji dvor.
Pokrovitelji XXI Večeri na Brižićevin Dvuoru su bili Turistička zajednica Zadarske županije, Općina Preko i Turistička zajednica Općine Preko, a suorganizator Turistička zajednica Općine Preko.