Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Rodila se nova ljubav

05.08.2011. 22:00
Rodila se nova ljubav


U sklopu izuzetno bogatog “Sukošanskog lita 2011.” u organizaciji Turističke zajednice i Općine Sukošan na Trgu Gornja vrata spektakularnim kulturno-umjetničkim programom obilježeno je istinsko prijateljstvo između KUD-ova Matija Gubec iz Slavonskog Kobaša i Zlatna luka iz Sukošana koje traje već 13 godina.
Prave ovacije doživio je i KUD Prigorski zdenec iz Zagreba koji je boravio u HP odmaralištu. Već u prvom nastupu osvojio je srca Sukošanaca i turista na “ka čep” punom Trgu Gornja vrata i okolnim ulicama. Uz umijeća članova tri kulturno-umjetnička društava poput šlaga na torti bio je nastup muške klape Sukošan voditelja Ante Lozića.
Pred nepreglednim mnoštvom sukošanski KUD je izveo napjeve “Sukošansko ravno polje”, “Oj vijole”, “Gospe Milosrđa” i “Moj Sukošane, moje selo malo”. A kada se zaigralo tradicionalno sukošansko kolo, zadovoljna publika je oduševljeno zapljeskala.
Nakon zajedničke pjesme i bećarca izmijenjeni su prigodni darovi. A već 13-godišnjem prijateljstvu KUD-ova iz Slavonskog Kobaša i Sukošana prije četiri godine pridružili su se NK Slavonac i NŠK Zlatna luka, nogometni klubovi ovih slavonsko-dalmatinskih naselja.