Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zatvorenik pozitivan na opijate

05.08.2011. 22:00
Zatvorenik pozitivan na opijate


Zatvorenik na izdržavanju pravomoćne kazne zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je život izgubila pješakinja, “pao” je na urinskom testu za kontrolu konzumacije opijata
Jedan od zadarskih zatvorenika u srijedu je “pao” na urinskom testu kojim se kontrolira prisutnost opijata, što je čuvare zatvora i prije svega nekoliko dana imenovanog ravnatelja diglo na uzbunu. No brzom reakcijom pravosudnih policajaca, koji unatoč prenapučenosti u toj ustanovi uspijevaju kvalitetno i promptno obavljati sve svoje radne obveze, “pozitivni” zatvorenik odmah je podvrgnut daljnjoj zakonom propisanoj proceduri.
Službenu potvrdu o ovom slučaju jučer nismo uspjeli dobiti, a bez odgovora je ostalo i pitanje na koji način je zatvorenik došao u kontakt s opojnom drogom.
Neslužbeno, međutim doznajemo kako je njegov nalaz tipičan za heroinske ovisnike, a sam zatvorenik registrirani je dugogodišnji ovisnik, u nekoliko navrata osuđivan zbog posjeda te imovinskih delikata koje je počinio kako bi se domogao novca za heroin.
Međutim, identičnu reakciju nerijetko izazivaju i neke vrste medikamenata za koje jučer nismo uspjeli službeno provjeriti konzumira li ih spomenuti zatvorenik koji iza rešetaka zadarskog zatvora izdržava pravomoćnu kaznu zbog izazivanja prometne nesreće u kojoj je smrtno stradala pješakinja.
No ono što je sigurno, srijedom, kada su predviđeni posjeti zatvorenicima, nije se domogao droge jer posjet, kako smo saznali, on u srijedu nije primio.
Inače, u zadarskom zatvoru ovo nije prvi put da se susreću s ovakvim slučajem, kao ni pokušajima unosa opojnih droga u zatvoreničke ćelije. Naime, u posljednje četiri godine zatvorski čuvari u dva su navrata osujetili nakane Zadranki koje su prilikom posjeta u odjeći svojim supruzima pokušale prokrijumčariti nekoliko tableta heptanona.