Subota, 27. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Bis za kraj

Autor: Valentina Mlađen

05.08.2012. 22:00
Bis za kraj

Foto: Željko KARAVIDA



Vrhunski brazilski gitarist Daniel Wolff, tijekom koncerta održanog u Donatu u sklopu 52. glazbenih večeri u sv. Donatu priuštio je Zadranima i njihovim gostima pravi doživljaj latino-američke glazbe.
Tijekom večeri Wolff se predstavio širokim repertoarom preko djela klasičnih američkih skladatelja poput Santórsole, Brouwera, Gismonti i Garota do velikog bossa nova majstora Toma Jobima te nekolicine vlatitih modernih kompozicija. Gitarist, koji se uz muziciranje bavi i aranžiranjem, skladanjem te radi kao profesor dobitnik je i prestižnih nagrada među kojima se svakako ističe Grammy. Ujedno može se pohvaliti i titulom prvog Brazilca s doktoratom iz sviranja gitare.
Virtuoznost muziciranja ovog romantičnog instrumenta Wolff je pokazao i u Zadru, a na inzistiranje publike koja je htjela još odradio je i bis za kraj, Preludij br. 1 Heitora Villa Lobosa.
Idući koncert na rasporedu Glazbenih večeri je koncert renesansnog ansambla “Responsorium” koji će se održati večeras u sv. Donatu s početkom u 21 sat.