Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Izvadio pištolj i ispalio mu metak u glavu

05.08.2016. 22:00
Izvadio pištolj i ispalio mu metak u glavu


U PU zadarskoj potvrdili su kako su se dvojica muškaraca, prije nego je stariji posegnuo za pištoljem i mlađemu ispalio metak u glavu, žestoko posvađali, no ne i zbog čega
Hicem iz pištolja u glavu u petak navečer 61-godišnji Svetko Vidak propucao je 45-godišnjeg Davora Špara Dadu na cesti u Ruplju, ispred ulaza na Šparovo imanje. Prema podacima iz PU zadarske Špar je s teškim i po život opasnim ozljedama prevezen u OB Zadar, gdje je potom hospitaliziran na JIL-u. Vidak se sam predao policajcima nakon čega je nad njim pokrenuto kriminalističko istraživanje kako bi se utvrdile okolnosti koje su prethodile nemilom događaju.
U PU zadarskoj potvrdili su kako su se dvojica muškaraca, prije nego je stariji posegnuo za pištoljem i mlađemu ispalio metak u glavu, žestoko posvađali, no ne i zbog čega.
Prema priči mještana, Vidak je prije ispaljenja hica Špara upozoravao da će pucati ne pusti li ga na imanje gdje su smješteni psi o kojima se on još od ožujka ove godine brinuo. Riječ je o 15-ak trofejnih malamuta, u vlasništvu 55-godišnjeg njemačkog državljanina Geralda Schulla, koji je još početkom 2014. godine od Špara unajmio kuću i teren od oko 20.000 metara četvornih. Protekle zime njihovi interesi su se razišli, a isprva dobri odnosi u nepovrat narušili. Špar je Schulla naprasno deložirao, a brigu o psima preuzeo je Vidak, Šparov susjed koji je bio u dobrim odnosima s Nijemcem. Upravo nerazriješene razmirice između Špara i Schulla čini se kako su Vidaka na najgori mogući način uvukle u priču koja je u dvije godine rezultirala s nekoliko prekršajnih prijava i nekoliko sudskih postupaka.
Liječnici su uložili velike napore i silan trud da bi teško ozlijeđenom Davoru Šparu spasili život. Kako smo doznali, on je nedugo nakon ranjavanja pao u kliničku smrt, ali su ga reanimacijom uspjeli vratili u život. U OB Zadar sanirana mu je prostrelna rana, no i nadalje je u dubokoj komi i životno ugrožen. To nam je sinoć potvrdio i dr.med. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja i šef Odjela za anesteziju, reanimaciju i intenzivno liječenje u OB Zadar.
– Pacijent je u teškom stanju. Mi dajemo sve od sebe i nadamo se najboljem, no ozljede su takve da je zaista prerano za prognoze, rekao je dr. Karuc.
opšrinije u tiskanom izdanju od nedjelje, 7. kolovoza